lördag 31 mars 2012

Härligt väder

Ja bara för att jag plockade bort vinterkläderna igår så är det massa snö.

Har varit och kört Spin of Hope på Planet Fitness imorse, inlägg om det kommer senare.

fredag 30 mars 2012

Enda positiva LOSERN!

Om ni börjar snacka tv-serier med mig så kan jag lova att jag är helt lost på det. 
Men om ni hade frågat mig för 10-15 år sedan så hade jag nog kunnat rabbla de flesta serierna å vad alla i dem hette. 

Men idag tycker jag personligen att det är mest "skit" på tv:n och jag har den mera på som "bakgrundsljud". 

Men det finns vissa program som gör mig riktigt varm i själen, och det är bland annat Biggest Loser, kan väl även här också erkänna att jag har inte haft tid att följa det men såg finalen och HERREGUD vad duktiga och sjukt grymma de har varit!!

Så nästa gång när ni tänker att det går inte osv, ta en titt på biggest loser och se vad de har lyckats åstadkomma!! 

Blev så sjukt pepp av att se hur grymt bra de har kämpat. Å ja det är ingen dans på rosor, men när du väl kommit en bit på vägen så kommer det gå lättare och du kommer att se på livet med helt nya ögon. 

Detta är även tänkvärt: Bra kondition kan spara hjärtat 36 000 hjärtslag på ett enda dygn. När man inser hur stor skillnad ett starkt hjärta gör så förstår man också att hjärt och kärlproblemen minskar drastiskt med motion. 

Sen så måste jag även säga att denna video är verkligen värd att se, och om ni frågar mig så ja, jag tycker kanske att han borde tänka över sin viktsituation (och det enbart för att det finns en hälsorisk i fetma), men det är inte det det hela handlar om.


Det fina med denna video är att juryn typ hånar honom när han kommer in på grund av hans utseende och sånt gör mig riktigt jävla arg rent ut sagt. 

Så himla skönt när han sedan börjar sjunga och juryn tappar bokstavligen hakan! 
Det som verkligen berör mig i filmen är när han berättar om sitt liv och att han mår dåligt över människors kommentarer och sen ställer han sig och sjunger och gör det han tycker om inför miljonpublik, det gör mig varm i själen!

Våga tro på dig själv, bry dig inte om andra. 
Lev ditt liv så som du vill leva det, livet går ej i repris och det är aldrig försent att göra förändringar. 

torsdag 29 mars 2012

Hjälp min älskade vän!


Min underbara vän Linda är just förtillfället nere i Laos och hjälper till som volontär. 



Linda hjälper till att bygga en skola och hjälper även till med undervisningen. Men skolan hon är och undervisar på är beroende av donationer och för att denna skola ska kunna fortsätta att bedrivas så behövs det pengar, men som så många vet så är det stor skillnad i vad pengarna är värda där jämfört med här.
 Skolan behöver 700 kr i månaden för att överleva, vilket innebär kring 25 kr om dagen, tänk om du istället för att köpa din kaffe förde över dessa 25 kr till Lindas hjälpprojekt så skulle barnen få gå i skolan en dag till.


 Vad säger ditt hjärta, en kaffe eller hjälpa barnen? 


Om jag som student lyckats ge 200 barn 8 skoldagar till så är jag säker på att du kan ge dem en dag! =)





Gör så här för att hjälpa till:Sätt in valfritt belopp på:
clearingnr: 3253 kontonr: 2021950 bank: Nordea. Skriv gärna ditt för och efternamn också ifall du vill att det ska synas på Lindas blogg sen att du lämnat bidrag.

Världens bästa vän, så stolt över dig!!!



Vill du läsa mer om Lindas resa "nere" i Laos gå in på http://lindawering.wordpress.com/
och för att läsa mer om projektet se nedan. 

__________________________________________________________________
Grundare: Linda Wering
Problembeskrivning: Skolan i byn Nakoay är beroende av donationer för att kunna vara verksam. Om skolan inte får fortsatt ekonomiskt stöd kommer barnen inte att kunna få fortsatt undervisning i engelska av volontärer.
Syfte och mål med projektet:Att samla in pengar så barnen i byn Nakoay i Laos kan fortsätta få undervisning i engelska av volontärer samt köpa mer skolmaterial som de och vi kan använda i undervisningen.
Projektets start: 27 februari 2012 Projektets slut: 16 april 2012
Bakgrund:Saquing Bel (Som jag kallar Abel här på bloggen) började i juli 2010 tillsammans med några andra volontärer att åka ut till den fattiga skolan i Nakoay för att lämna skolmaterial, kläder, leksaker och utbilda de ordinarie lärarna på skolan i engelska.
Förra året tog Saquing initiativet till ett projekt att åka ut till skolan på lördagar tillsammans med andra volontärer för att undervisa barnen i engelska, och har regelbundet åkt dit sedan dess. Anledningen till att det är lördagsundervisning är för att lärarna åker ut frivilligt/gratis och oftast inte har möjlighet mitt i veckan då de måste jobba. Sen är det svårt att ta sig ut till byn från Vientiane om man inte har tillgång till bil. Under veckodagarna får barnen undervisning av lärare som bor ute i byn, men de flesta har väldigt dåliga engelskakunskaper.
Hur mycket pengar behövs?Varje månad går ca 60 dollar åt till bensin för volontärerna att ta sig ut till byn och ca 15 dollar till diverse material. Ju mer pengar som skolan kan få, desto mer material kan köpas in (skolsaker behövs till över 200 barn därute!) och volontärerna kan fortsätta ta sig ut till byn för att hålla engelskalektioner. Med bidrag kommer vi exempelvis att kunna köpa in bättre läromedel, böcker, färgpennor, skrivhäften, kritor, skolväskor odyl och även leksaker och kläder!
Så här ser en lördag ut för oss på skolan:
Frivilliga volontärer åker tillsammans ut till byn på lördagar för att ha en ca 1,5 h lång lektion i engelska för barnen i byn. Hur stora klasserna är beror på hur många volontärer som har möjlighet att ta sig dit ut. För två veckor sedan var vi 8 stycken som undervisade, förra veckan var vi bara 2 stycken. Då klasserna oftast är så stora och kommunikationen är svår (eftersom vi inte pratar laotiska), är vi i extra behov av så bra skolmaterial som möjligt! Färgpennor, stenciler och pedagogiska böcker exempelvis. Barnen på skolan är i alla åldrar, från ca 4 år till ca 10 år.
Gör så här för att hjälpa till:Sätt in valfritt belopp på:
clearingnr: 3253 kontonr: 2021950 bank: Nordea. Skriv gärna ditt för och efternamn också ifall du vill att det ska synas här sen att du lämnat bidrag.
- Sprid informationen vidare till vänner ni tror vill hjälpa till!
-

onsdag 28 mars 2012

Detta gjorde mig oerhört GLAD!

Idag har jag haft en fullspäckad dag och likaså igår... Att andas känns det som om jag knappt hinner med... 
Men jag ska icke klaga allt för mycket för om lite mer än en vecka drar jag ju till Mallis =)

Träningen denna vecka går ju åt fanders vill jag lova, men som tur va så har jag genom facebook lyckats gett mig själv ett uppdrag, så varje kväll så nöter jag lite situps då jag behöver stärka mina magmuskler inför cykelsäsongen. 

Men nog om det och till det som gjorde mig glad, jag gick in på cykelklubben och upptäckte detta, måste säga att det gör mig riktigt glad långt in i själen och hjärtat! 



Tack för det Cissi!

Å btw, alla som körde SMACK idag, hoppas det gick bra =)

måndag 26 mars 2012

Höll på att glömma

Höll ju på att glömma dagens mellanmål ;-)

Idag när jag var på den sista stötvågsbehandlingen innan Mallis så såg jag att de sålde Flapjack, å jag fullkomligt älskar Flapjack.

Förut när jag jobbade på NK så köpte jag dem jämt på NK Hälsoapotek, men dock så får man verkligen passa sig då de är rysligt goda och innehåller kring 500 kcal... Det är ju som en hel måltid för vissa.... Så ät inte fler än vad du behöver ;-)

söndag 25 mars 2012

Dagens tur med några grymma SubXXtjejer

Idag gjordes första turen för i år med SubXX (dock inte hela gänget, utan med några som bor i Sthlm, eftersom vi är utspridda över hela landet). 


Jag hade tvekat ganska länge innan jag bestämde mig för att hänga på, då jag vet att jag måste ta det lugnt, jag får inte ta i och till det hela så hör ju också att min styrka+kondition inte heller är på topp. 

Men dessa tjejer är ju så grymma så de sänkte farten så att jag kunde hänga på, tanke var att det skulle vara ett lugnt pass idag, men kanske inte så lugnt som mina ben ville ha det men de hade inga som helst problem med det, å överlycklig var jag ju så klart!

För i början så trodde jag bokstavligen att det inte skulle gå, mina ben var sega efter fredagens pass och det kändes verkligen sådär.

Men sen gick det bättre, vi var 5 st tjejer som njöt av den härliga solen, vinden tyckte vi om när den gav oss medvind =)


Vi körde upp till Lunda Livs där vi njöt av lite fika i den underbara solen, sedan fortsatte tre av tjejerna vidare, jag och Britta vände hemåt och njöt som tusan av medvinden vi fick ner till Väsby =)

Från vänster: Jag, Majken, Hanna, Britta och Åsa (bilden är även snodd av henne)


Sen blev de lite kringelvägar ner den sista biten till Solna/Sumpan.

Tusen tack tjejer för en grym dag på cykeln, att få ligga på era rullar idag var super grymt och mina ben och jag mådde bra långt in i hjärtat och jag hoppas verkligen att ni förstår min tacksamhet! Det här var precis vad jag behövde! 

Min mätare stannade på 85km och där har jag återigen kört mitt längsta pass för i år. 
Hoppas mina ben mår bra imorgon =) 


lördag 24 mars 2012

Maxtest

I torsdags efter att jag hade varit och fått massage så skulle jag hjälpa en vän som ska springa halvmaran på 90min.

Våran utgångspunkt var att ta reda på vart han ligger i nuläget och för att göra det så använde vi oss av mitt validerade löpspår runt Råstasjön.

Nu har Foppa ett halvår på sig att förbättra sig och om en månad igen ska vi göra om testet.

Jag satte även upp lite lappar om tiderna runt sjön :-)

fredag 23 mars 2012

Ändrade planer...Cykel i Sthlm ist för Dalom

Tanken var att i helgen åka upp till Dalarna och hälsa på min kära mor och även att cykla. 

Men tyvärr så blev min kille sjuk så det blev ändrade planer i sista stund. 

Så då bestämde jag mig för att kliva upp på hojjen och ta mig en tur i det underbara vädret. 
Var perfekt klädd, två t-shirtar under och jackan, jag hoppas att alla som körde kort kort hade liniment på sig idag.. 

Avverkade 55km idag och det är det längsta jag har cyklat i år i ett svep.. Och det kändes riktigt bra, förutom att jag kände av hamstrings redan efter typ 7km, jag funderade länge varför, nog för att jag vet att jag är starkare i framsida lår än i baksida lår men jag brukar aldrig känna av musklerna på det sättet, det brukar ju alltid vara min kondition som ger vika inte musklerna. 

När jag cyklat kring tre mil så kommer jag ju på svaret, det måste ju ha å göra med att jag ändrade sittställning häromsistens... 
Jag är ju mer än tryckare än dragare men nu är det väl kanske dax å börja jobba lite med hamstrings också.. ;-) 
Att cykla uppför idag kändes väldigt lätt, lovely känsla! 

Hur som haver, grymt skönt var det å cykla i solen, dock så saknade jag en fika vid brostugan, men så går det när man kör själv... 


På söndag ska jag nog göra en premiärrunda med SubXX och hoppas på att mina ben gillar det =)

Idag hände det även något mer för den här tjejen...
Hon noterade årslägsta på vågen!

Å vi får inte glömma bort dagens mellanmål, en annan bar som var sjukt mycket nyttigare än den jag åt igår, iaf om man ska se det ur synvinkeln att man vill gå ner i vikt.. 

torsdag 22 mars 2012

Dagens mellanmål

Idag blev det denna bar, men helt seriöst det känns verkligen som godis.
Gårdagens val var bättre, dock så blev jag mättare på denna, men det är ju kanske inte så konstigt...

tisdag 20 mars 2012

Testar nytt mellanmål

Idag testar jag ett nytt mellanmål.

söndag 18 mars 2012

Jag är på G - Cykeltur avklarad

Har inte riktigt hunnit med att uppdatera om allt som hänt den gångna veckan.

Jag har påbörjat min stötvågsbehandling och ska tillbaka dit på måndag igen, det kändes inte så super mycket när jag var där. Men jag tror att det gör nytta då jag lyckats cykla utan problem (mer om det kommer sen), jag har varit hos Martin och fått mina ben genom masserade, men nu till det bästa =)

JAG HAR CYKLAT TRE GGR DENNA VECKA!!!
och utan att känna av problemen i benen. 

Första turen jag gjorde var på racern och det blåste som sjutton, var iaf ute i nästan två timmar och cyklade lugnt och det kändes riktigt bra.

Sen vilade jag i två dagar, för att sedan ge mig ut på en kortare tur i fredags och då testade jag även att trycka på lite, dock inte max och inte heller för lång sträcka och det kändes verkligen super bra. 
Även dagen efter =)


Idag gjorde jag min längsta tur för i år på cykel, nästan 5 mil och det kändes också bra! 

Turen idag gjorde jag med Tabbe ner till Sturehov där vi njöt av en fika och stötte även på ett gäng brudar ifrån Sub-XX (ni vet att de är ju så proffsiga så de har med sig några grabbar som stoppar bilarna när de kör, de fyller på vatten, flätar deras hår, putsar glaset på glajjerna, tvättar cyklarna m.m :P ). Snart hoppas även jag att mina ben blir så bra så att jag kan hänga med dem och cykla.. 
Tur att VR inte är för ens om 3 månader ;-) 
                                
                                            I mina nya cykelkläder, så sjukt snygga!! Älskar verkligen jackan!!



Att ligga på rulle har tydligen olika definitioner... 
Bara att inse att man inte alltid får ha den turen att man får ligga på rulle hela tiden. 
Tappe körde även lite spurter på slutet och då var min rulle totalt puts väck..  ;-)


torsdag 15 mars 2012

Mot mina drömmar...

Satt och kollade runt lite bland gamla filer i datorn och hittade denna bild... 



Minns att jag hade den uppsatt på mitt jobb för 4-5 år sedan. 
Varje gång jag tittade på den så tänkte jag, en vacker dag ska jag lyckas med allt det där.
 När tiden är mogen så ska jag börja min vandring. 

Bilden med havet och palmerna symboliserar att jag vill ut och resa mycket i mitt liv (vilket jag anser att jag gjort, de senaste 4 åren har jag besökt Egypten 3ggr, Chile, Argentina, Spanien (Barcelona och Valencia), Tyskland (Berlin), åkte Hurtigrutten, Mallorca, Portugal, USA och Costa Rica, har säkert glömt någon resa också).

Bilden med frukten är att jag vill äta sunt och må bra

Bilden med Anna Skipper är att jag har haft som dröm att bli kostrådgivare/nutrionist.
Jag är numera kostrådgivare

Bilden på tjejen som står i brygga är att jag vill bli vigare och smidigare, vilket jag tycker att jag jobbar rätt bra på, men har fortfarande en bra bit kvar

Bilden på tjejen som hoppar symboliserar för mig lycka och friskhet, vilket jag känner att jag har i livet då jag sysslar med det jag vill =)

Hjärtat symboliserar att jag vill värna om nära och kära

Tjejen som springer är helt enkelt drömmen om att jag vill kunna springa.
Förra året så opererade jag mina ben så nu kan jag springa, dock inte i den utsträckning som jag vill, men det går framåt =)

Bilden på tjejen på stranden är att jag vill känna mig bekväm i min kropp och ha en bra självkänsla


Bilden på Viktoria Silverstedt (tror jag?) symboliserer enbart att jag vill ha så långt hår som hon har där (vet att det är feeeeejk). Mitt hår är nog på god väg att vara så långt fast naturligt =)

Bilen symboliserar mest att jag vill ha en bil som jag är nöjd med (det behöver absolut inte vara den på bilden, men det fattade ni säkert)

Huset symboliserar ett hus som jag vill bygga i framtiden "hemma" i Dalarna

Pengasäcken symboliserar såklart pengar, men jag menar inte att jag måste ha tusen miljoner ;-) (visserligen var det alltid drömmen när jag var ännu yngre), när jag gjorde denna så var det mer att jag ville ha pengar så att jag kan göra de sakerna jag vill i mitt liv... 

Rätt intressant att det som är på bilden är ungefär samma drömmar som jag fortfarande har, vissa har jag kommit en bra bit på väg med och andra måste det jobbas lite till med. 

Undra hur denna bild skulle se ut om 5 år? 

onsdag 14 mars 2012

Nu är Monarken i trygga händer

Idag så var jag och hämtade min Monark, tack Osterman för hjälpen.

Nu är den instuvad i mitt förråd och till hösten så får den göra entré.
Då ska jag även fixa racerstuk på den, som jag såg att activitus säljer.

Kommer nog bli sjukt bra nästa höst/vinter :-)

söndag 11 mars 2012

Racer Premiär + Bikefit

Idag så var det min racer som skulle få ut och känna på lite frisk luft efter att ha suttit fast i trainer en bra tid.... 

Mycket kläder på

Solen sken och det kändes riktigt nice när jag skulle hoppa upp på racern.. 

Dock så blev jag sjukt besviken bara jag cyklat runt hörnet och upptäcker hur otroligt mycket grus det är på cykelvägen. 

Anledningen att jag plockade ut racern var för att jag skulle till Martin och göra en bikefit på hans jobb och då blev det automatiskt en tur på racern in till stan på cykelvägar. 

Å detta var ju såklart en mindre trevlig upplevelse, med om byggnationer, grushögar utan dess like och en massa folk att sick sacka mellan. 

Men detta var ju egentligen bra, för då måste jag ju ta det lugnt och inte trycka på, vilket mina ben uppskattar. 

Oavsett allt som var i vägen på vägen in och hem ifrån stan så njöt jag verkligen när jag satt på min cykel och trampade. 

Martin justerade lite på cykeln och klossarna och nu kommer det nog bli grymt bra!!

Svängde även förbi jobbet på vägen hem för att hämta ett par nycklar, å Tobbe som jobbar i repan som håller på med klassikern fick den ädla äran att testa Sthlm snyggaste klubbtröja.. 
Å självklart håller Tobbe med om att tröjan är sjukt snygg!
____________________________________________________________________________

Å nu över till något helt annat. 

Jag vill verkligen tacka alla som står vid min sida, som hjälper mig i mina motgångar, som peppar och stöttar och gör allt för att jag ska bibehålla denna gnista för lvg. 

För jag kan ju erkänna att tankarna snurrar ju runt tusen ggr i huvudet om jag ska skita i allt med tanke på att jag bara är skadad osv. 
Men när jag väl sitter på cykeln så känner jag mig hemma.
Jag får inse att detta blir ett till mellan år för mig, jag har lagt av all press på mig själv och jag försöker ta det som det kommer. 
Mitt mål nu är att bli skadefri så jag kan cykla... Mitt slutgiltiga mål är att bli en grym elitcyklist, men om det är om 2 år, 5 år eller om 10 år, det får framtiden avgöra. 
För jag har ju lovat mig själv att jag ska göra allt jag kan för att nå mitt slutgiltiga mål och veta att jag faktiskt försökte. 

Så återigen tusen tack till alla ni fina människor som finns i min närhet! 


Jag kommer bli med Monark

Jag har lyckats komma över en monark till grymt bra pris och om allt går som det ska så intar den min lya på onsdag :-)

Det är dock inte samma som på bilden..

lördag 10 mars 2012

WoW vilken vecka...

Kan inte säga annat än att det har varit full rulle non stop... 

Måndagen bjöd på cykel + yoga och sen på kvällen var jag total död.

Tisdag: Jobb 06:00-14:30, tränade, körde cirkel för tricpes, biceps och axlar, jobbade 17-20. Hemma kring 21:30... 

Onsdag: Jobb 06:00-14:30, tränade, körde lite lätt ben och mage, sedan jobb 17:30-19:00, hade tur denna dag då jag hade en polare med mig så jag fick skjuts till och från jobbet på kvällen. Kom hem kring 19:30, vid 20:30 så gick jag och körde PT med brorsan, han fick testa på en modifierad 300 workout. 
Kom hem, sedan pysslade jag säkert med något och somnade kring 23 (som jag för övrigt gjorde igår med). 



Torsdag: jobb 06-14:30. Åkte sedan till Martin för att fixa benen (så grymt skönt och bra), hann även med en kaffe innan det var dags att åka vidare till Söder för lite Bikramyoga. Yogan var mellan 18-19:30, hemma kring 21. Somnade som vanligt kring 23...

Fredag: Jobb 06:00-14:30. Sedan bikramyoga 16-17:30, Osterman var även med, sedan fixade vi lite med min racer och lite senare på kvällen så dog jag..

Så imorse tyckte jag verkligen att det var helt okej att jag sov till typ 11:30.. Spenderade 13 timmar i sängen och det var verkligen välbehövligt!!!!!

SÅ där har ni min förklaring till dåligt med uppdatering av bloggen... 

Nu kollar jag på herrarnas 5 mil och om några timmar är det dags för bikramyoga igen... 

Hoppas alla har en grym helg! 


måndag 5 mars 2012

Bikram+cykel= Toppen dag

Idag startade jag dagen med lite Bikram yoga, min vän Osterman följde också med.

Så himla grymt skönt att gå in i ett rum  som har 40°, men i slutet av klassen (90min) så blir jag alltid lite yr då det är mycket snabba vändningar och ha huvudet upp och ner, och då hinner inte riktigt mitt blodtryck med och det känns som om man ska svimma. Men det är bara att vila lite och sedan hänga på de andra igen.

Kom sedan hem och åt mitt första mål mat för dagen, å det var kring klockan 12 (man ska inte äta innan man kör bikram) sedan så studsade jag i en massa cykelkläder och begav mig ut på samma sväng som igår.

Solen sken så där fantastiskt härligt idag med och benen fungerade ännu bättre idag än vad de gjorde igår.
Jag vet inte om det har att göra med att jag hade varit på yogan innan, eller att jag hade kompressionsstrumpor på mig eller om det är behandlingen av benen av Martin, förmodligen så är det en kombo och hur det än är så var jag lyckligare än någonsin när jag trampade runt på min skräpcykel.

Liten titt på min "skräpcykel", den väger bly och har massa extra tjafs på, men den tar mig ifrån A till B och just nu är den perfekt =)

Testade även mina nya glajjer ifrån X-kross och de var sjukt bra, satt perfekt hela turen =)



Det jag dock känner är att så fort mina ben är bra igen så blir det riktigt med hård träning, då jag känner mig klen.. uhh.. ;-)



söndag 4 mars 2012

Plötsligt händer det

Ja det är ju inte varje dag det hänger snygga bilar utanför porten men idag var en sådan dag ;-)

Cykelpremiär =)

Idag gjorde jag premiär på cykeln ute, dock så var det på min klumpiga hybrid, men det är iaf en cykeln =)

Det är första gången i hela mitt liv som jag cyklar ute i mars, men herregud vad skönt det var. Vilket fantastiskt väder!! Hade dock klätt mig lite halvdåligt kring halsen, men efter ett tag så blev det mycket behagligt. 

På väg ut

Jag började söndagen med att åka hem till min vän Malin och laddade med att kolla på vasaloppet och Malin bjöd på en gudomligt god frukost, tusen tack.

Underbart god frukost hos Malin. 

När jag åkte hem ifrån Malin så sken solen underbart och jag längtade verkligen till att få plocka ut cykeln. 

Cyklade ut mot Ekerö och vände. 
Det kändes okej, långt ifrån bra i benen, men på väg åt rätt håll. 
Jag cyklade cirka 23 km och jag tog det väldigt lugnt just pga skadan. Så fort det blev lite motlut så kändes det direkt i benen, men så länge jag cyklade utan att trycka på osv så kändes det hyfsat. 

Fantastiskt väder

Hur som haver, jag var verkligen helt överlycklig när jag cyklade runt och satan i gatan vad jag längtar till att få plocka fram racern och trampa på ordentligt. 

Den positiva jag kan se redan nu jämfört med förra året är att denna tid för exakt ett år sedan låg jag med benet i högläge och var nyopererad på vänster ben. 

Nu har jag precis ätit kycklingsallad och om två timmar så väntar det lite bikramyoga i 90 min.


lördag 3 mars 2012

Ny lösning på skadan, detta kommer bli grymt!

Ni som följer mig vet ju att jag är skadad sedan en tid tillbaka (december) och att jag dels har börjat med bikram yoga för att få bukt på mina problem.

Men jag har även börjat att gå till Martin Söderholm, för er som inte vet vem han är så är han en trevlig cyklist som kör för CK08


Men vad är det då Martin gör för att jag ska bli kvitt min skada? 
Jo han ger mina ben en grym massage, å nu menar jag inte sånn där massage som är skön och njutbar utan massage som verkligen känns och gör ont (fast ont på ett skönt sätt, äh ni fattar vad jag menar), idrottsmassage med andra ord. Det känns grymt bra efter att jag har varit hos Martin, var där andra gången idag. 
Som Martin så fint uttryckte det i torsdags, Karin dina muskler har klumpat ihop sig. Ja det är ju inte så bra och verkligen inte så konstigt då att mina ben inte funkar som de ska, men med Martins vassa händer så kommer problem snart vara borta, det är jag hundra på! 

Är så grymt taggad på att få cykla, å med cykla menar jag ett grymt hårt pass så man vet att man lever, jag vill tugga styrlinda och allt vad det innebär. 

Imorgon blir det nog en tur med min skräpcykeln, för jag får ju faktiskt cykla, fast bara lugnt lugnt lugnt.. 

Tog mig även en promenad hem ifrån Martins klinik (om ni har problem så hör av er till Martin, han är grym) i den underbara solen =) 





Sanningens ord



20 mil cykelväg..

Äntligen börjar det hända något, grymt!!

Läser också om att Emma Johansson ska köra lopp imorgon, skönt att återhämtningen har gått bra för henne, hoppas det går bra i Belgien imorgon för Emma :-)

Önskar alla en fin Cykeldag i solen, sj så ska jag snart på massage och rätta till mina muskler.

fredag 2 mars 2012

YES, I MADE IT, PT LICENS - CHECK!!!

Idag när jag kom hem så väntade ett glatt besked i posten, MIN PT LICENS, så himla glad.
Pratade med min vän Jessica i telefon och hon undrade nog i några sek vad jag höll på med när jag helt plötsligt börjar skrika och säga yes yes yes... Men inom kort så fattade hon allt =)





Så numera kan jag titulera mig som personlig tränare =)

Bikram Yoga, Så sjukt j*vla bra!

Igår så testade jag bikram yoga för första gången. 
Jag har bestämt mig för att köra det intensivt i 10 dagar då de erbjuder väldigt bra pris på det, då bikram yoga tyvärr är väldigt dyrt. (Spons någon???)
Anledningen är bland annat att det är bra rehab för mina stela ben. 

Jag kan väl erkänna att jag var lite nervös när jag skulle dit, jag hade ju fått för mig att alla skulle vara pinnsmala och stå i hotpants och sportbh. 

Så var iaf inte fallet, det fanns alla storleks typer på deltagarna och jag blev förvånad över att det var många killar med. 

Att vistas i ett rum med en temperatur på 40° är inte alltför svårt, men att sedan utföra en massa rörelser osv kan däremot vara lite lätt påfrestande. 

Jag blev överlycklig över att de inte kör solhälsningen och alla de andra "vanliga" yogaställningarna som man kör oftast kör på gruppträningspassen på gymmen, för jag ogillar starkt den yogan. 

Min nästa fundering när vi hade satt i gång var, herregud detta ska hålla på i 90 min, orkar man verkligen och vart finns klockan??? 

Under passets gång fick jag sätta mig ner och vila flera ggr pga att jag blev yr. 
Men det var ett grymt pass och dessa 90 min gick snabbare än vad jag trodde. 

Bikramyogan var verkligen super skön och bra, jag riktigt kände hur stel jag var i kroppen och hur bra det här är för mig. 

Idag var jag där igen, och hade nästan inga problem alls under passet, funderade inte en enda gång över vad klockan var och jag fick även höra att igår hade det varit mycket varmare i salen än vad det var idag. 
Det kan ju vara en förklaring till att det kändes mycket jobbigare igår. 

Redan idag efter andra gången så känner jag mig mycket bättre på övningarna och stormtrivs i värmen. 

Får se om jag även hinner gå lördag och söndag. Annars så blir det full rulle nästa vecka.


Jag kan verkligen rekommendera bikram!!