lördag 25 september 2010

Dagens träning, Body Pump + Promenad

Idag har jag tagit det väldigt lugnt hela dagen..
Så himla skönt, kände att min kropp verkligen behövde det, låg nog kvar i sängen framåt klockan tolv och det var verkligen inte igår som jag fick njuta av min säng så länge (om man inte räknar när jag varit sjuk).

Hade bokat Body Pump klockan 15:00, så jag segade runt hemma tills jag skulle gå, laddade dock med för lite mat innan, då jag bara druckit 2-3 glas smoothie sens jag gick upp.

Var verkligen jätte länge sedan jag körde BP, men det var kul, skönt att ge kroppen en genomkörare.

Men fick tyvärr ta det lite lugnt med vikterna, vill inte lägga på för mycket när man inte kört speciellt mycket styrka det senaste halvåret. Sen hade jag även känningar i baksidan av låret.

Kom hem åt lite och tog det lugnt ett tag och tog mig sedan ut igen för att ta mig en promenad och även testa lite på lite lätt jogg.
Har ju som sagt problem med mina benhinnor eller vad det nu är (läkarna kommer inte fram till något vettigt, har varit på tryckmätningar för kompartmentssyndrom), så jag tog det väldigt lugnt och små joggade lite lätt under de 6 km som rundan blev.
Benhinnorna kändes helt okej, inte bra men okej, däremot så kände jag av baksida lår, så nu blir det lite voltaren några dagar och hoppas att det försvinner snart...
Vill verkligen kunna springa, ska nog ta och ringa idrottskliniken igen och se till att de får fram en lösning så jag kan ta mig en löprunda varje morgon =)

På väg ut på promenad

Mysigt vid skymning 

Lite hinder på vägen var det också.. 4 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt svarten! / Marcus

Svart Karin Karlsson / Karin Svart sa...

Tack Marcus, nästa gång får du hänga med på promenaden!

Magnus Backlund, magnusbacklund@hotmail.com sa...

Ta det försiktigt med benhinnorna så det inte blir kroniskt. Gäller att ha is i magen för låter man det läka ut i ett tidigt skede så är det tämligen kort rehab.
Har tips på Sophiahemmet sjukgymnastik och läkare kan vara svårt att få tid men det gäller att ligga på så får man tid. Sedan så kan jag tipsa om doktorn Jukka K på Telge Ortopedi han är ybberspecialist på allt från knä och ner. Han vet vad han pratar om och vill verkligen hjälpa en. Han kör mycket med ultraljud i undersökningarna så han kan se ev inflammationer mm. Han föreläser och har en enorm erfarnhet av idrottsskador.

Svart Karin Karlsson / Karin Svart sa...

@ Magnus... Grejen var att på idrottskliniken så trodde de inte att det var benhinnorna utan att mina muskler är för stora för muskelfacken.. Men på tryckmätningarna jag gjorde på Sankt Görans så visade det inte på det..
Men Jukka lät intressant.. Ska bara kolla på idrottskliniken först eftersom jag började där, och får jag inte ut något vettigt av det så ska jag allt ta kontakt med honom. Tack för tipsen!!! =)