tisdag 2 november 2010

3,5h spinning @ Sats Odenplan = Blackout

Idag var det äntligen dags för att träna lite cykelrelaterad träning igen...

De som känner mig vet att om jag gör något så gör jag det antingen 110% eller så skiter jag i det..

Så jag antar att ni förstår på rubriken att jag körde ett pass till 110%, jag gav mig nämligen på att köra 3,5h spinning.
Det längsta spinningpass jag kört tidigare har varit på 2,5h, så detta var en lite utmaning.
Jag fick även med mig min underbara vän Jessica på detta pass...

När jag satt på tåget ifrån Uppsala till Sthlm, så kan jag ju erkänna att jag inte direkt såg fram emot passen då jag kände mig alldeles seg i kroppen...
Men det bästa är att man vet att den känslan försvinner så fort man kommit upp på "sadeln"...

Passet genomförde på Sats Odenplan, för så vitt jag vet så är det det enda stället där man kan hitta 3,5h spinning... Det är nämligen som så att de har först ett pass på 55min blåklass (den jobbigaste klassificeringen på klasser), sedan kör de ett gult pass 45min ( ett förkoreograferat  pass som är lite mildare) och sedan avslutar de med det bästa passet ever, 90min totalt tortyr med Michel.
Så då sitter man helt enkelt bara kvar pass efter pass... =)

Jag hade missat att de första passet var en blåklass, jag hade ju tänkt att jag skulle gå ut lugnt, men av pulsen att dölja så lyckades jag inte spec bra. Kom väldigt snabbt upp i högpuls och jag började fundera på hur i helvete jag skulle orka med de andra två passen.. Jag kämpade igenom och pulsen blev följande.

Max 182
Snitt 165

Sedan var det dags för nästa pass och eftersom jag visste att det var ett gultpass så var det lite skönt att veta att det kommer bli lite lugnare.

Pulsen blev följande

Max 170
Snitt 151

Sen blev det 15min tramp mellan passen

Max 146
Snitt 146

Sedan börjar 90 tortyr...
Ska försöka förklara vad vi körde, men jag var totalt slut ett tag under passet så mitt minne sviker verkligen..

Vi började med igångdrag, minns ej exakta sekunder, men fördmoligen  (igångdrag/vila) 20/20sek x 10...

Sen körde vi 30min härliga intervaller, där han delade in oss i olika grupper, totalt 6 grupper.
 Det hela gick ut på att först så körde grupp 1 30sek intervaller, sedan körde de andra grupperna och de grupper som inte körde intervallen fick roa sig med att köra backe, efter ett x antal intervaller så gick grupperna ihop två och två vilket innebär kortare vila mellan intervallen och sedan slutade han med att vi gick ihop 3 & 3, SJUKT jobbigt vill jag lova!!! Låg mellan 95-97% av max nästan hela tiden...
Sedan trappade vi tillbaka ner tills vi tillslut körde gruppvis igen...

Efter detta fick jag lite blackout och minns inte riktigt vad vi gjorde, tror de var typ 6min backe, sedan i gångdrag i 30sek med 3 växelpåslag gånger ett x antal....
Vi avslutade iaf med underbara intervaller igen,
där de blev igångdrag/vila
30/30 x3,
30/20 x3,
30/10 x3... ( lite osäker på antal dock) och detta körde vi igenom 2ggr...

Sen var jag totalt död... Men SJUKT NÖJD då jag lyckats köra 3,5h, och även överlevt Michels pass, som enligt mig är det jobbigaste..

Max 192
Snitt 174

Så nu kommer jag att sova grymt skönt i natt, riktigt härligt att ta ut sig ordentligt. Så jag kommer förmodligen fortsätta att köra dessa 3pass på tisdagar =)

Dock så var det ingen höjdare att komma ut då det regnade, hade ju mycket hellre legat så här och njutit av värmen en stund efter passet

3 kommentarer:

Marco sa...

3,5h måste va galet jobbigt. Jag var med på Michels pass igår och det var sjukt jobbigt bara det =) Hade aldrig orkat köra om jag kört 2 pass innan. Bra pannben!

Svart Karin Karlsson / Karin Svart sa...

@ Det var galet jobbigt, så det gäller att vara envis :P Hade nog varit skillnad om man började med Michels pass, och sedan kört två lugnare.. Men detta ger lite utmaning.. På tisdag så får du hänga på och köra alla tre =)

erika sa...

Du kommer inte sova gott...du kommer ligga medvetslös till kroppen återhämtat sig ;) ... bra jobbat!