tisdag 28 december 2010

Ska alltid vara NYKTER

Nej nu ljög jag nog allt....

Men så här är det att eftersom jag försöker vara "duktig" med min träning och har vissa mål (som ni säkert redan vet) så brukar jag inte dricka speciellt mycket alkohol.
Jag föredrar faktiskt att gå ut nykter, det brukar fungera precis lika bra (om man inte är i R-vik ;-) ), jag minns faktiskt inte när jag sist var riktigt onykter. (och för er som tror att jag aldrig har festat osv så kan jag bara tillägga att jag verkligen har haft en period i mitt liv då det var mycket fest)

Man får alltid frågan varför man inte dricker och jag säger ju som det är, för att jag tränar och även för att jag inte känner att det gör någon nytta med att dricka alkohol, för så vitt jag vet så bygger ju inte alkohol några muskler och den gör mig inte heller smartare. Den ger mig bara skit egentligen och innehåller 7 kcal/g.

Hur som haver så var jag ut en sväng på juldagen, nykter och det var nog den dagen jag borde offrat för att vara onykter.... För det var ju alla andra.. Ni vet nog hur juldagen brukar fungera.

Dock så blev jag väldigt glad över att så många bekanta som man inte sett på jätte länge kommer fram och börjar snacka om min träning och blogg.
Det gjorde mig riktigt glad och gav mig en extra energikick, då jag de senaste veckorna har varit lite opepp på cykling och motivationen har inte varit fulländad.
Så tusen tack för det, ni gav mig extra energi som verkligen behövs i vintermörkret.

Sen i söndags så blev det lite tacohäng hemma hos Erika och det var grymt mysigt och nyktert.
Har man för få stolar så får man improvisera,  en resväska duger fin fint... Bra där Erika =)


Sen igår var jag hemma hos min underbara vän Britta där även världens bästa vänner var och det blev inte nyktert...Eftersom jag inte dricker ofta så tål jag ju väldigt lite och efter 5-6 glas vin så känner jag mig riktigt berusad (skönt att man är billig i alkoholkonsumtionen när man även är student).....

Idag känner jag ju att det verkligen hade räckt med 3 glas vin (för de andra tre gav mig verkligen inte någon mer njutning), för när jag dricker alkohol så sover jag dåligt och vaknar super tidigt (därav detta inlägg), jag vet att jag i eftermiddag kommer vara sjukt seg och jag som hade planerat in promenad 1,3mil och att jag även skulle simma...
Men det kommer ju inte bli något av det... Dumma dumma alkohol (skönt att kunna skylla på den och inte på sig själv som är så dum och dricker den)....

Jag som gick en promenad igår och hade fått igång mitt träningstänk igen och jag var grymt taggad... och så kommer lite alkohol in i bilden och det blir förstört..
Vinterkläder på och sen ut på promenad 

Lite mysigt är det med all snö, men jag vill ha SOMMAR

Funderade på att "låna" denna lite, men jag förstår varför man parkerar den där och förmodligen hellre väljer att gå upp för Söderåsbacken i snön.... 


Så mina vänner det är därför jag inte dricker alkohol...
Men jag tar gärna 1-2 glas vin till mat...
Men sen får det vara nog, för våren 2011 kommer nog bli en av de viktigaste för mig när det gäller träning!!

Så nu jävlar ska jag sätta i gång med träningen igen och hitta min motivation och ge ALLT, för jag ska fan bli en grym jävla cyklist!!!!!!!!!!

1 kommentar:

Lasse sa...

Gillar din inställning till alkohol o träningen....
O ja håller med varför ligga bakis o tycka synd om sig själv när man kan träna ...men nått glas rötjut till maten är inte fel för vin speciellt rött är bra för en (i måttliga mängder nu)...