tisdag 6 september 2011

Träning på arbetssid gynnsam för företag


Läste idag följande och för mig är det ingen nyhet, men hoppas att företagare börjar satsa på detta! 
Anställda som tillåts träna på arbetstid får mer gjort när de är på jobbet.  Det visar två forskare vid Stockholms universitet

I studien ingick 200 tandläkare inom samma organisation. De delades upp i tre grupper. En grupp, som bestod av två arbetsplatser, fick lämna jobbet vid två tillfällen varje vecka. Två och en halv timme fick de ägna åt fysisk aktivitet. En annan grupp fick samma minskning av arbetstiden, men utan obligatorisk träning. En tredje grupp jobbade på som vanligt, 40 timmar i veckan.
Resultatet var tydligt. Tandläkarna behandlade lika många patienter. Att de tränade och tillbringade mindre tid på jobbet hade alltså ingen betydelse. De som tränade på arbetstid upplevde också att de åstadkom mer på arbetet, hade en ökad arbetsförmåga och var mindre sjuka.
– Den ökade produktiviteten kan dels bero på att man åstadkommer mer de timmar man är på arbetet, kanske på grund av bättre ork, dels på att mindre arbetstid går åt till sjukfrånvaro, säger Ulrica von Thiele Schwarz och Henna Hasson, forskarna bakom studien.

Artikel finner ni här http://www.aftonbladet.se/halsa/article13573845.ab

Vi har läst oerhört mycket om detta och jag instämmer helt med artikeln, det finns massor av forskning som visar hur mycket mer man orkar om man förbättrar konditionen. 
En vacker dag när jag har tid, så ska jag göra lite inlägg om bla detta. 


Inga kommentarer: