tisdag 25 september 2012

Intervju med Lina som cyklar genom HELA SVERIGE tillförmån för bröstcancerfonden

Inför satsningen av SubXX 2012 så lärde jag känna Lina Gregersdotter, en underbar tjej med mycket humor och glädje, och självklart så är hon en grymt stark tjej på cykeln. 

Hon var i år med och cyklade VR med SubXX och även TjejVättern där de sattes nya rekord. 


Som de flesta vet så var SubXX bara tjejer och "vi" samlade även in pengar till Active Life Foundation, det här med att göra två flugor i en smäll är något som växer oerhört mycket. 

I skrivande stund så är Lina ute och CYKLAR GENOM HELA SVERIGE för ROSALANDET och samlar in pengar till bröstcancerfonden. 

De startade den 22 september vid Riksgränsen och ska trampa hela 250 mil ner till Helsingborg, de beräknar att vara framme den 6 oktober. 


Karin: Hur kom det sig att du fick för dig att cykla genom hela Sverige?



Lina: För det första är det för att samla in pengar till bröstcancerfonden, jag har en vän som blev drabbad i år och hon har haft det tufft så det var en viktig del att få göra detta för henne. Sedan känner jag andra som har blivit drabbade och det känns viktigt att kunna få hjälpa till genom att bidra till forskningen. Jag är själv frisk och hoppas så kunna få vara, men jag vill gärna att andra ska må bra och kunna leva ett bra liv så det känns skönt att få kunna hjälpa till! Sedan att vi cyklar genom hela Sverige är bara en bonus, att verkligen få uppleva detta fantastiskt vackra land och få se hur det ändrar sig genom vårt vackra avlånga land och verkligen få uppleva både uppför och nerför och ta in det via cykeln är helt enkelt magiskt!


Karin: Vad är viktigast för dig med Rosalandet?


Lina: Rosalandet bidrar mycket till att forskningen går framåt och det är viktigt att vi får en så bra forskning som möjligt idag. Detta innebär hoppas jag att även andra länder kan ta till sig av den forskning som bedrivs och att vi delar med oss av vår kunskap samtidigt som vi får ett kunskapsutbyte med andra länders kunskaper och erfarenheter. Jag hoppas och tror att Rosalandet kan bidra till att andra får upp ögonen för cancerforskningen och att vi gemensamt kan försöka hantera det på bästa sätt!




Karin: Vad tror du kommer bli tuffast under dessa dagar?



Lina: För min del tror jag den största utmaningen blir att klä mig rätt - vare sig för varmt eller för kallt. Vad gäller sträckan känner jag inte att det kommer att bli tufft eftersom vi har delat upp sträckorna på ett bra sätt. 




Karin: Hur länge har du cyklat/idrottat, och vad var det som fick dig att börja cykla? 



Lina: Jag började med att träna under 2010 då jag gjorde min svenska klassiker. Innan dess var jag i stort sett stillasittande och var väldigt överviktig. Cyklingen började då jag gjorde min svenska klassiker som nu har utmynnat i att jag gjorde min första Ironman i somras, det ger helt enkelt mersmak det här med träning. Jag ser det som en fantastisk utmaning att få kunna utsätta mig och min kropp för detta. Det går verkligen att ändra sitt sätt både till att börja träna och omvärdera sina tankar! Det är helt fantastisk hur bra våra kroppar och hjärnor går att förändra!




Karin: Kan andra få cykla med er i Rosalandet och hur går de tillväga då?



Lina: Självklart går det att cykla med oss. All information finns på rosalandet.se Där finns information om de olika dagsetapperna som vi cyklar varje dag! 

Rosalandet fick eskort av räddningstjänsten 




Karin: Vad har varit häftigast under eran cykeltur hittills?



Lina: Det häftigaste är svårt att säga, men naturen och landskapet här uppe i norr är helt otroligt vackert, det har gett mig gåshud ett antal gånger och jag har tjutit av lycka ett flertal gånger under våra cykledagar och de tjuten lär fortsätta komma och så kommer gåshuden också att göra! Men sedan är det ett väldigt kul gäng som cyklar med, de bidrar mycket till att det här blir en fantastisk upplevelse! Vilka roliga människor som jag träffat! Många fantastiska inspiratörer!




Karin: Men Lina, vem är du egentligen förutom en glad cyklist och triathlet?



Lina: Haha, ja vem är jag egentligen?!?! Jag är en glad internationell medborgare som älskar att resa och träffa nya kulturer och människor! Jag har ett stort intresse av språk, mat och vin och inte att förglömma så är jag en glad person som älskar utmaningar här i livet!




Karin: Tack Lina för intervjun och lycka till med cykelresan genom Sverige


Lina: Tack själv Karin! Hoppas nu att vi ses under Rosalandet cyklingen genom Sverige!

1 kommentar:

Ingrid sa...

Sjukt inspirerande brud och bra läsning!