söndag 9 december 2012

Velodrom & skidhelg i Falun med CK08 Damelit

Herregud vilken vecka det har varit, full rulle kan jag lova men det har varit grymt kul och det roligaste var såklart helgen som tillbringades i Falun med alla härliga tjejer i CK08 Damelit och Martin.

Gårdagen började med att vi möttes upp vid 07:00 (kul med julfest dagen innan, hrm ;-) ) och åkte sedan vidare till Falun där jag, Marika, Majken, Simona och Lena skulle göra längdskidpremiär.

Herregud säger jag bara, jag är sjukt dålig på att åka längdskidor. Jag åkte en gång förra året och innan dess var det väl typ mer än 10 år sedan....
Det gjorde det ju kanske inte bättre att jag klev ut i spåret med typ tävlingsdress och kittad från topp till tå, önskar typ att jag hade sett ut som en skogsmulle ist haha...


Titta så kul vi har ;-)
Underbara tjejer!
Det var sjukt bakhalt och jag ville typ ge upp tills underbara Marika åkte något varv med mig och lärde mig teknik (jag har jätte svårt att korsa höger/vänster) och efter det så gick bättre och nu sitter det ett nytt mantra i min hjärna.. Gliiiiiiid... gliiiiiiddd Tack Marika, från och med nu kommer du alltid finns med i mig i tankarna när jag åker skidor =)

Sedan åkte vi ner till Velodromen och mötte upp resten av gänget.
Jag valde att avstå att köra, finns en del orsaker och en av dem är olyckor och rädsla. Jag vill absolut inte utsätta mig för att bli skadad igen, är trött på att aldrig vara hel en enda vintersäsong.

Så medan tjejerna cyklade runt runt runt runt så traskade jag hem till ingen mindre än Fredrik Ericsson där det bollades träningsupplägg och dracks finkaffe.
När jag gick tillbaka till velodromen så studsade jag bokstavligen av energi, jag fick mycket bra konkreta tips och nu blir det lite ändringar och jag måste banka in i mitt huvud långsiktigt och inte inget eller 110...
Men hur som haver så var det grymt givande samtal med herr Ericsson, som jag varmt kan rekommendera till er alla som inte har stenkoll på träningsupplägg m.m
För er som inte har koll på vem han är så är han en av Sveriges bästa cykeltränare och har tränat bland annat svenska cykellandslaget i MTB... mer om honom hittar ni här www.toppfysik.nu
Fredrik köttar i gymmet

Strike a pose
Grymt rolig är han också! 

Hur som haver, kom tillbaka till velodromen där tjejerna nu hade blivit grymma på velodromen.
Jag önskar att jag hade filmat dem innan och efter, när nervositeten avlöses av en grym enegikick, tjejerna var helt lyriska när de var klara.

Klämma och känna lite på hojjarna

Det förbereds 

Marika laddar

Wopp wopp

Å nu är de iväg
Det instrueras 

Regler finns det också såklart och den bästa regeln var nog att njuta av velodromen=)

Första dagen avklarad och tjejerna är nöjdare än någonsin =)


På kvällen blev det middagsmys och häng i stugorna och självklart snack om träning m.m

Glad tjej 

Grymt kul hade vi till programmet så mycket bättre

Majken och Lena spanar in de mysiga stugorna


Idag så var tanken att jag skulle gymma medan tjejerna tränade på velodromen, men då jag har backat på sömn och min kropp kändes sådär så hoppade jag det och har istället agerat fotograf och kollat in mina grymma vänner.

Dock så var det lite kaos när de skulle starta med typ 25 stycken på banan, jag som stod vid sidan var ju sjukt nervös och jag undrade då hur det kändes för de som satt på cyklarna.
Men som tur va så delade de upp sig i 4 olika grupper vilket gjorde det hela mycket säkrare och tjejerna var grymma. Jätte kul att kolla på och snabbt gick det också, varven på slutet kördes iaf mellan 39-40 km/h vilket var imponerande efter att de knappt har kört alls (grundkurs och idag)....

Sedan blev det lite mat och sen en mysig bilfärd hem där jag somnade ganska snabbt..  ;-)

Hur som haver, helgen har verkligen varit så himla bra och jag har en sjuk träningsvärk efter längdåkningen så nu är det bara att bättra på den i veckan och även få mer trainerpass.

Här kommer en massa bilder =)
Dock är alla dessa ifrån min mobil, de som togs med kamerna kommer någon annan dag då det inte var min kamera.

Dag två 

Jag är redo med kameranSnack efter någon intervall

Fort går det hej och håIngen mindre än Patrik Morén var där och cyklade lite velodrom också

Snart dags igen.

Svisch svisch


Underbara och duktiga tjejerna. (alla ej med)
Tack för en grym helg!!! 


2 kommentarer:

Anonym sa...

Skoj!

Det skulle vara jätte skoj om du skrev lite upp träningsupplägg osv, antar att de blir ett par timmar trainer eller testcykel per dag om man ska elitsatsa.

Svart Karin Karlsson / Karin Svart sa...

Ska försöka hinna med det... =)