söndag 31 mars 2013

Ang Swe cup...

Jag vill bara säga tummen upp till Lisa Ström m.fl som har tagit upp frågan ang Swe Cup, för er som inte vet var det handlar om så är det bland annat att vi tjejer har 4 tävlingar som ingår i Swe cup och herrarna 6 tävlingar, plus att det är skillnad i prispengar.


Bra att ämnet belyses och jag hoppas att det framöver blir ändring och lika för alla.


2 kommentarer:

Mikael sa...

Visst kan jag hålla med om att damerna kan få ha lika många tävlingar även om deltagarantalet inte alltid är så som man hade velat ha.
Prispengar är dock en annan femma, det är väldigt lätt att tro att det handlar om diskriminering när det i själva verket är så att männen genom deras långt större antal startande som genererar de pengar som ligger till grund för prispengarna.
Skulle man dela lika rakt av när det finns nästan tio gånger fler manliga startande som det faktiskt är i många lopp så är det fel det också.
Jag tror egentligen att kvinnorna i jämförelse med vad dom betalar in är förfördelade gällande prispengar så som det är nu.

Anonym sa...

De där med prispengarna stämmer ej, under 2011 togs beslut om att SCF ger samma summa till prispengar till herrar som damer för swe-cuper. Detta började gälla under 2012. Sen är de upp till arrangören om de vill ge mer av de sponsor pengar de får in som prispengar till herrar. Jag tror att detta är en fråga som är helt missvisande för den "fakta" du och Lisa pratar om är ej verklig. Prata med de som vet vad som händer så kanske ni inte skulle skriva såhär...