söndag 14 november 2010

Jag är ingen VINTERCYKLIST, 7 punkter varför

Igår så körde jag och Daniel  ett distanspass ute i det härliga höstrusket..
Skrev jag härligt, isf lurade jag både er och mig själv.. för jag har insett att jag INTE är någon vintercyklist.

Och nu ska ni få veta varför.

Dagen började med att jag gick upp, åt och sedan skulle man klä på sig.

Så här har vi första punkten för varför jag INTE är någon vintercyklist


  1. Jag börjar klä på mig, och tycker att det börjar bli jobbigt redan vid den första bilden, och då är jag långt ifrån klar. På den andra bilden är jag färdig och då har jag inte mindre än följande på mig:     1 par strumpor, underställsbyxor, shorts, vinterbyxor, underställströja, funktions t-shirt, en t-shirt till och en tröja till och slutligen en jacka, på med mössa, skoöverdrag och till sist ett par handskar. Färdig efter x antal minuter


2.  Sedan kliver jag på min skräpcykel (har ingen cross) och ska möta upp Daniel i Kista, tar mig dit          via Ursvik, och där kommer min första nära döden upplevelse, jag möts av ren blank is på skogsstigen och tror jag ska dö, jag har verkligen sämst balans och cykla på is är verkligen inte min grej. 
Detta är i en nedförsbacke, syns kanske inte att det är nedför men det är det och när man kommer ner på platten så är det bara is överallt.... Nej, detta är inte min grej. Cykla där med "normalt" underlag tar inte långa stund men igår tog det minst det tredubbla. 

Sedan så cyklar vi in på Järvafältet, där vägarna är ganska okej, tills Daniel hittar någon underbar stig och där har vi nästa punkt.

3. Att cykla på småstigar är verkligen inte min grej i vanliga fall, och då kan jag ju lova er att det verkligen inte är min grej när det även ligger snö där. Jag vet inte hur många ggr jag trodde jag skulle ramla, jag svär och förklarar för Daniel att jag INTE vill cykla på stigar. Vi tar oss därifrån ganska snabbt, får även några skrattattacker när jag är på väg att ramla, så jag lär nog ha hörts över hela Järva igår. Vi cyklar vidare på Järva där det är lite bättre vägar, men näää detta är verkligen inte min grej, eftersom jag har så dålig balans, så vågar jag faktiskt inte sitta fast med båda fötterna när det är i mina ögon konstig underlag.

4. Man blir blöt om fötterna, att sätta ner foten i snön är ju ingen höjdare, och ja, jag har lärt mig att man ska tejpa igen hålet under skon, men herregud, jag vill ju bara cykla, inte hålla på med tusen saker innan för att kunna göra det. 

Tar bort snö och fixar skoöverdragen, tack trädet för lite avlastning.Om man har en riktigt cykel med bra "kompislappar" som Daniel har så blir man ju inte lika lortig och blöt, men som sagt, jag vill ju bara cykla.... 


5. Man blir SMUTSIG!!! 
Bilden talar för sig själv


Vi cyklar vidare på alla möjliga konstiga vägar, med snö, utan snö, slask, gegga osv.
Daniel har ju insett att cykla med mig i skogen går ju allt annat än snabbt, så tillsist så kommer vi ut i Märsta och då bestämmer vi oss för att cykla till Sigtuna och fika, och nu kanske ni tror att jag är nöjd, men nejdå, här kommer nästa punkt.

6. Det är KALLT, att rulla i 35 km/h i nedförsbacken är riktigt kallt och när man har svettats en del och sedan blir det kallt, det är verkligen ingen höjdar känsla, då vill man bara in och värma sig.

Mat och mobilpaus

Fine, jag klagar på att det är kallt när det går lite snabbare, men jag måste ändå klaga på en till sak, och det är nog den största nackdelen med vintercykling.

7. Det går SAKTA!!! Herregud, vi cyklade riktigt länge igår, visserligen så skulle det vara distans, men på en skräpcykel så går det ju inte att cykla snabbt, och har man dessutom varit inne i skogen och härjat så drar det ju ner ännu mera på snitthastigheten. Känns som om man inte kommer någon vart fast man var ute en hel dag... 
Jaja, nu har jag fått klaga av mig lite och ni förstår kanske varför detta var första gången jag ger mig ut på en cykel tur i November. Har ju aldrig inträffat i hela mitt liv tidigare att jag cyklat i november.
Dessvärre så måste jag ut några få ggr till, men då tänker jag inte köra på några isiga, snöiga, geggiga vägar i skogen, utan hålla mig till asfalten. 

För JAG är INGEN VINTERCYKLIST, JAG vill ha VÄRME, ASFALT och FART.....

Men Daniel påpekade även att detta var bra för mig, och visserligen så har han väl rätt, man får öva balansen osv. 

Till alla MTB:are och Cross cyklister, stor eloge till er, ni är grymma som tycker att det är roligt att åka runt på urusla vägunderlag och ni lär ju ha en grym balans! 

Skrapade iaf ihop närmare 13mil igår (men hade jag kört med min racer så hade jag nog kommit närmare 20-25mil... buuhhh).... 


Måste även tillägga att Nordic Eco Vallentuna Cycling Team har lätt de snyggaste kläderna!!!!! 9 kommentarer:

Lasse sa...

Ja va kan man säga så som du beskriver vintercyklingen är de tyvärr men de är bara o lida igenom de o längta tills man får klä sig i kort/kort igen..men håll med att fikat smakar jättebra när man är ute på vinterpassen...
Ja jätte snygga kläder de har ni men inte lika fina som Team High Chaparral som ja cyklar med..

Marika sa...

Åh jag tror att jag skulle älska det, men jag har ingen cykel alls för den här tiden av året så jag får streta på på trainern och DET tycker jag inte är ett dugg kul! :)

Robin sa...

Håller helt med. Cykla på vinterunderlag är inte kul.

Anonym sa...

Inte Karin då inte äta cola å hamburgare när man är ute å tränar vilken kostrådgivare har du igentligen :). Å tränar man på vintern får man inte vara rädd för att bli smutsig de vet jag de har trännat åtskiliga gånger på vintern ute hoppas de gick bra. har du en crosscykel eller en Mtb du kör på/ Mvh Martin

Svart Karin Karlsson / Karin Svart sa...

@ Lasse, jag kommer nog lida igenom vintersäsongen på min trainer och drömma om att få komma ut på vägarna igen =)

@ Marika, haha du kan få låna min skräpcykeln, fast den är inte spec bra..

@ Robin, nej verkligen inte, tacka vet jag racer och lvg =)

@ Martin, Haha, men efter 4-5timmar utan mat i magen var det energi som behövdes, drack dock inte upp colan...
Nejdå är inte rädd för å bli lortig, jobbigt att tvätta cykeln bara.. ;-)
Jag har varken cross eller Mtb, kör på en hybrid... Var min pendlar cykel innan jag köpte min racer.. Så den duger till lite allmöjligt.. därför den får heta skräpcykeln =)

Anonym sa...

tja! snodde en bild av snöslasket. bli inte arg. puss.

Svart Karin Karlsson / Karin Svart sa...

Hahah helt okej =)

Johan sa...

Att bli lerig o skitig e ju halva nöjet med att köra mtb/cross :D

Svart Karin Karlsson / Karin Svart sa...

Hahaha.... =)