lördag 13 november 2010

Mental Inställning & Allt för hälsan

Under fredagen så gjorde jag ett besök på Allt för hälsan på Stockholmsmässan.


Mycket trevlig mässa med riktigt roliga utställare och bra seminarium.

Kan rekommendera ett besök hos Dalblads (de som säljer Swebar bla) där du kan testa deras olika bars och även inhandla deras Swegel till bra pris.
Jag har aldrig testat deras gel men köpte några stycken och ska ge dem ett försök.


Sedan så fastnade jag lite vid CelsiusSverige, de säljer drycker som bland annat bränner 100 kcal, men det var inte därför som jag fastnade för dem, varför jag fastnade för dem kommer du få veta i ett annat inlägg.


Var på två seminarium, en handlade om hur man kan skapa sitt mest fantastiska liv och den andra jag var på handlade om meditation.


Jag testar ett träningsredskap

Söta Janina testar en rockring som ska stimulera ryggen (tror jag?? :P)
Jag tycker helt klart att om du har tid så ska du göra ett besök på mässan!!!!!!! 
Själv så längtar jag ju även till nästa helg då nästa mässa drar igång, cykelmässan nere på Elmia =)


Men nu tänkte jag dela med mig lite tankar kring mental inställning.

Den senaste tiden i skolan har handlat väldigt mycket om mental inställning.

Jag tror att har man rätt mental inställning så kan man lyckas med allt man vill.

Vågar du tro på dig själv så kommer du att lyckas, allt handlar om att måla upp sina inre bilder och tankar där man ser sig själv som vinnare.

För att förstå denna tanke så är det bara att testa genom att du tänker på någon som gör dig glad och vad händer då? Jo du blir kanske varm i kroppen, du känner glädje och du kanske till och med ler, tänk om du alltid kan ha denna känsla, eller om du vinner en tävling, tänk om du alltid kan känna denna glädje och lycka som infinner sig vid segern.

Det gäller att våga tro på sig själv, i boken att välja glädje av Kay Pollak så tar han upp att ett exempel på hur en fotbolls tränare gjorde en film om varje spelares storhet, alltså där varje spelare kanske gjorde sitt snyggaste mål eller bästa räddning. Han satte sedan ihop denna film och visade för spelarna, spelarna fick då ett väldigt bra självförtroende och gjorde sin bästa säsong någonsin.

Det gäller att våga stå för vad man tycker att man är bra på och våga satsa, oavsett om någon säger att det aldrig kommer att gå eller att du aldrig kommer att lyckas.

På föreläsningen jag var på idag tog hon upp exemplet på en svensk löpare som hade som mål att springa den engelska milen under 4 minuter, men han fick alltid höra att det skulle vara omöjligt, likaså fick många andra löpare höra samma sak. Då blev deras mentala inställning rubbad eftersom de fick dem att tro att det inte skulle gå.
Men så en dag så är det en löpare som springer den engelska milen under 4 minuter, och vad händer sedan, jo det rasslar in löpare som klarar av att springa den engelska milen under  4 minuter.
Just för att då vet man att det går och folk ändrar sin inställning ifrån omöjligt till möjligt.

Jag har själv aldrig haft några direkta mål här i livet, men just nu så har jag det och det är första gången som jag vågar tro på mig själv.... Ja som ni alla vet så handlar ju så klart målet om cykling =)
Visst jag kan låta lite osäker när jag pratar om cyklingen, för jag har lite svårt att säga att jag är nöjd över det jag presterat som total nybörjare inom denna sport.
Men i mina tankar så får jag upp bilder om hur jag lyckas ta mig i mål på Vättern under 9 timmar (detta är mitt första stora mål jag har med cyklingen) och denna bild gör mig oerhört stark och jag känner en riktigt härlig känsla som sprider sig i kroppen, och denna känsla ska INGEN få ta ifrån mig.

Likaså när jag går och sätter mig på ett spinningpass och trampar 3,5 timmar, varje gång jag säger det till någon så får man kommentaren om att man inte är riktigt klok och hur sjutton orkar man det, och det är enkelt, jag har målat upp min inre bild om att jag ska lyckas ta mig igenom detta pass, jag ska köra skiten ur mig och klara det, allt handlar om den mentala inställningen.

Ett sista exempel är sagan om grodorna som skulle nå toppen av ett högt torn, efter vägen till toppen av tornet så stod åskådarna och sa att ingen kommer att lyckas, ingen kommer klara av det, det är på tok för svårt,  en efter en gav upp, men det var en rackare som klarade av att nå toppen av tornet.
Alla undrade då hur sjutton just han lyckades med detta...
Grodan som tog sig hela vägen upp till toppen var döv...

Så kort och gott, med rätt mental inställning kommer du långt!!

3 kommentarer:

Lasse sa...

Ja du har verkligen rätt i vad du skriver gällande att sätta upp sin träning o sina mål..
Själv så kör ja med de ja hörde av en annan cykelkompis att man ska tänka på ett glatt ansikte under passet för tänker man på ett negativt så går de åt helvete när man tränar, utan bara positiva tankar är de som gäller...

Svart Karin Karlsson / Karin Svart sa...

@ Lasse, precis. Härligt att du har koll på den mentala inställningen =)

Lasse sa...

Den fick ja verkligen träna på idag ska du veta ..