måndag 17 oktober 2011

Rädda liv


En vanlig grillkväll snubblade Ingrid och ramlade. Någon erbjöd sig att ringa ambulansen, men hon övertygade alla, att allt var ok med henne, och att hon bara snubblat p g a sina nya skor. Hon var dock lite blek, så hennes man hjälpte henne, borstade av hennes kläder, och gav henne en ny tallrik med mat. Ingrid festade tillsammans med dom andra, resten av kvällen. Ingrids make ringde senare och berättade att Ingrid skjutsats till sjukhuset senare på kvällen, och att hon avlidit kl 23.00!!! Hon hade fått en stroke!!!!
-
En neurolog sa, att om en patient som råkar ut för ett slaganfall, får läkarvård inom 3 timmar, har man stora möjligheter att rädda personen. Det handlar om att vi alla behöver lära oss att se tecken på stroke, och att kunna ringa ambulans och vidarebefodra dessa informationer, så att patienten snabbt kan få rätt behandling.
-
Ett snabbt test består av 4 steg. 1. Be personen att le (det går inte). 2. Be personen att säga en hel mening 3. Be personen sträcka upp båda armarna (det kommer inte att fungera helt). 4. Be personen sträcka ut tungan (den kommer att rulla sig eller vrida sig i munnen.
-
EN KARDIOLOG (hjärtläkare) HAR SAGT, ATT OM MAN SPRIDER DENNA VETSKAP, TILL SÅ MÅNGA MÄNNISKOR MAN KAN, SÅ KAN VI VARA HELT SÄKRA PÅ, ATT VI BIDRAR TILL ATT RÄDDA LIV, KANSKE T O M VÅRT EGET.....
Vi vidarebefordrar dagligen massor med "blask", så nu kanske vi även kan vidarebefodra något extremt viktigt!!! Om du tycker lika, kopiera helt enkelt detta, och hjälp till att rädda Liv!!


2 kommentarer:

Salli sa...

Jätte bra info!!!

A shit vilken fin blogg bild du har!!!
Bästa Rättvik så jag saknar det =)

Stjöttn

Svart Karin Karlsson / Karin Svart sa...

Tack gumman!!
Å jag saknar både dig och Rättvik
Puss påre