torsdag 29 mars 2012

Hjälp min älskade vän!


Min underbara vän Linda är just förtillfället nere i Laos och hjälper till som volontär. Linda hjälper till att bygga en skola och hjälper även till med undervisningen. Men skolan hon är och undervisar på är beroende av donationer och för att denna skola ska kunna fortsätta att bedrivas så behövs det pengar, men som så många vet så är det stor skillnad i vad pengarna är värda där jämfört med här.
 Skolan behöver 700 kr i månaden för att överleva, vilket innebär kring 25 kr om dagen, tänk om du istället för att köpa din kaffe förde över dessa 25 kr till Lindas hjälpprojekt så skulle barnen få gå i skolan en dag till.


 Vad säger ditt hjärta, en kaffe eller hjälpa barnen? 


Om jag som student lyckats ge 200 barn 8 skoldagar till så är jag säker på att du kan ge dem en dag! =)

Gör så här för att hjälpa till:Sätt in valfritt belopp på:
clearingnr: 3253 kontonr: 2021950 bank: Nordea. Skriv gärna ditt för och efternamn också ifall du vill att det ska synas på Lindas blogg sen att du lämnat bidrag.

Världens bästa vän, så stolt över dig!!!Vill du läsa mer om Lindas resa "nere" i Laos gå in på http://lindawering.wordpress.com/
och för att läsa mer om projektet se nedan. 

__________________________________________________________________
Grundare: Linda Wering
Problembeskrivning: Skolan i byn Nakoay är beroende av donationer för att kunna vara verksam. Om skolan inte får fortsatt ekonomiskt stöd kommer barnen inte att kunna få fortsatt undervisning i engelska av volontärer.
Syfte och mål med projektet:Att samla in pengar så barnen i byn Nakoay i Laos kan fortsätta få undervisning i engelska av volontärer samt köpa mer skolmaterial som de och vi kan använda i undervisningen.
Projektets start: 27 februari 2012 Projektets slut: 16 april 2012
Bakgrund:Saquing Bel (Som jag kallar Abel här på bloggen) började i juli 2010 tillsammans med några andra volontärer att åka ut till den fattiga skolan i Nakoay för att lämna skolmaterial, kläder, leksaker och utbilda de ordinarie lärarna på skolan i engelska.
Förra året tog Saquing initiativet till ett projekt att åka ut till skolan på lördagar tillsammans med andra volontärer för att undervisa barnen i engelska, och har regelbundet åkt dit sedan dess. Anledningen till att det är lördagsundervisning är för att lärarna åker ut frivilligt/gratis och oftast inte har möjlighet mitt i veckan då de måste jobba. Sen är det svårt att ta sig ut till byn från Vientiane om man inte har tillgång till bil. Under veckodagarna får barnen undervisning av lärare som bor ute i byn, men de flesta har väldigt dåliga engelskakunskaper.
Hur mycket pengar behövs?Varje månad går ca 60 dollar åt till bensin för volontärerna att ta sig ut till byn och ca 15 dollar till diverse material. Ju mer pengar som skolan kan få, desto mer material kan köpas in (skolsaker behövs till över 200 barn därute!) och volontärerna kan fortsätta ta sig ut till byn för att hålla engelskalektioner. Med bidrag kommer vi exempelvis att kunna köpa in bättre läromedel, böcker, färgpennor, skrivhäften, kritor, skolväskor odyl och även leksaker och kläder!
Så här ser en lördag ut för oss på skolan:
Frivilliga volontärer åker tillsammans ut till byn på lördagar för att ha en ca 1,5 h lång lektion i engelska för barnen i byn. Hur stora klasserna är beror på hur många volontärer som har möjlighet att ta sig dit ut. För två veckor sedan var vi 8 stycken som undervisade, förra veckan var vi bara 2 stycken. Då klasserna oftast är så stora och kommunikationen är svår (eftersom vi inte pratar laotiska), är vi i extra behov av så bra skolmaterial som möjligt! Färgpennor, stenciler och pedagogiska böcker exempelvis. Barnen på skolan är i alla åldrar, från ca 4 år till ca 10 år.
Gör så här för att hjälpa till:Sätt in valfritt belopp på:
clearingnr: 3253 kontonr: 2021950 bank: Nordea. Skriv gärna ditt för och efternamn också ifall du vill att det ska synas här sen att du lämnat bidrag.
- Sprid informationen vidare till vänner ni tror vill hjälpa till!
-

Inga kommentarer: