söndag 5 augusti 2012

Nordiska Mästerskapen

Igår så började Nordiska Mästerskapen och min kille och Stefan hade åkt upp redan på fredagen för att komma i ordning inför tävlingarna.Själv så var jag kvar i Sthlm igår pga att vi hade blivit bjudna på 40års fest som egentligen var ett hemligt bröllop.Så jag missade att kolla på gårdagens tempo, verkligen jätte synd då min kille tog brons medalj för Sverige. =) Han gjorde enligt vad jag har hört ett väldigt bra lopp och han var riktigt nöjd. (Återkommer till detta längre ner i inlägget)
Ett stort grattis till honom!

Men idag var jag med och supportade grabbarna och hejjade på tjejerna som cyklade.

Grymt bra kört av alla och här kommer lite bilder. Å jag fick även ställa upp som prisutdelare, roligt inslag under dagen ;-)
Kul att träffa cyklister och sorry, jag missade nog att hälsa på en del som jag förmodligen känner igen till namnet men ej känner igen irl.

Här kommer lite bilder och en film ifrån målgång H45.
Var inte så bra på att ta kort,men motivationen höjs ju inte när man inte har någon systemkamera
(tryck på bilderna för att göra dem större)
Nu till något som jag tycker är dåligt. Min kille blev av med sin bronsmedalj, får böta 1000 kr och blir anmäld till disciplinnämnden pga att han inte medverkade vid prisceremonin på lördagskvällen.

Detta gör mig otroligt besviken, anledningen till att han inte kunde delta var för några av hans bästa vänner gifte sig, bröllopet var hemligt men Stefan och min kille var de enda som fick veta att det var giftermål då bröllopsparet förstod att en 40års fest kanske inte lockade dem lika mycket att avstå ifrån tävlingar där man har landslagsuppdrag plus 35 mils körning enkel väg.
Så vad tror ni Stefan och min kille gör, jo de sätter sig och kör efter tävlingen 35 mil för att medverka på deras vänners bröllop (jag möter upp dem där) vi är med och njuter av deras kväll, kör sedan till hotellet vi bokat efter vägen, somnar efter klockan 02:00, går upp svintidigt för att köra restrerande 25 mil  och kom fram 50 min innan starten till dagens linje gick av stapeln.

Får dessutom innan tävlingen veta att han får böta 500 kr för att han inte var med på ceremonin och efter loppet är det en helt annan historia, till saken hör även att kommissarien visste att han skulle på bröllop och inte kunde delta på kvällen.

Att få medalj och få kliva upp på pallen tror jag att alla vill göra efter att man lyckats ta medalj i en tävling.
Jag tror inte att någon med avsikt missar en prisceremoni när man tagit medalj.
Och jag har fortfarande inte hittat någon information om att man mister sin medalj om man inte delar på ceremonin och jag hittar inte heller någon info om middagen.

Himla tragiskt tycker jag iaf att man inte ska få kunna göra flera saker här i livet, att gå på ens väns bröllop är tydligen inget man bör prioritera om man vill få sin medalj för sin prestation i cykel.

Det man kanske borde göra ist är att ha prisceremonin direkt efter tävlingarna och inte på kvällen, somliga har kanske inte tid att offra en hel helg för tävlingar och mister då på så sätt sin medalj....
och man bör även vara tydlig med att man får alla dessa straff om man inte dyker upp. 
Eftersom alla vi pratat med så var det absolut ingen som hade koll på dessa regler...


12 kommentarer:

Fritz sa...

Hallå,

Grymt tråkigt att de valde att följa den där regeln, jo jag känner faktiskt till den, och jag har kommenterat delar av den tidigare. Då man bl.a. även måste ha klubbtröjan på sig på pallen annars blir det böter.
Men det är ju kommissarien och tävlingsledningen som väljer om de skall följa regeln eller inte, fast på mästerskap brukar de vara lite extra nitiska.

Även om han får böta etc så är det ju ändå han som kört in på 3:e platsen .. hur det än blir

Mvh
Fritz

Martin S. sa...

Riktigt trist med medaljen. Jäkligt bra kört ändå.

Tom sa...

Det var flera som uteblev från prisceremonin på lördagskvällen och som blir straffade för det. Jag förstår principen i sig, att det är viktigt att regler följs för att prisutdelningar ska ha någon sorts vikt, men som du säger är det knappast någon som uteblir frivilligt utan som har en god anledning för det, så i slutändan blir det dumt ändå. Den bästa lösningen i mitt tycke är, som du säger, att ha prisutdelning direkt efter tävlingarna.

Lars Johansson sa...

Det är inte möjligt att de bestraffade med att ta medaljen?!? Arrangören måste ju räkna med att pristagare tvingas utebli om de väljer att ha prisutdelining flera timmar efter målgång.

Den officiella prisutdelningen måste naturligtvis ske i direkt anslutnig till tävlingen, det som händer på kvällen kan väl möjligen vara någon "bonusceremoni " för att skoja till banketten... Vi pratar dessutom om Veteran - NM, inte OS...

Lars Johansson sa...

Hatar jävla konservativa regelmänniskor, som förstör med idiotiskt paragrafrytteri för övrigt. Arrangören ska faan vara tacksam att ni är så dedikerade att ni kör 100-tals mil för att deltaga!!

Anonym sa...

Häng inte arrangören (Ljusdals ck)när det är svenska cykelförbundet som delar ut böterna.
/Anders

Svart Karin Karlsson / Karin Svart sa...

Jag har säkert letat för dåligt efter regeln. ;-)
Men som flera av oss konstaterar så borde den obligatoriska ceremonin för att få sin medalj ske direkt efter loppen.
Sen får de ju jätte gärna på banketten ha en ceremoni till och ropa upp de som tagit medalj men den behöver ju inte vara obligatorisk.
För jag tror att de som vill gå på banketten går, oavsett om de fått medalj eller inte.
Att man avstår ifrån att hämta sin medalj tror jag att det finns vettiga skäl till.
Så jag tror inte att man drar mer folk till banketten enbart för att man delar ut medaljerna då.

Svart Karin Karlsson / Karin Svart sa...

Woop woop. Inte mening att ge kritik till Ljusdals CK, förtydligande reglerna bör göras om av Svenska Cykelförbundet.
Regler är regler och de är väl till för att följas, men de borde även kunna gå att ändras, då jag tror att fler håller med mig i denna punkt. =)

Gunilla Wiklund sa...

Tråkig läsning och vilken töntig regel....Vem fan vill sitta och häcka och vänta om man vill åka hem?

Lotta sa...

Mjae... nu har jag läst reglerna för Nordiska mästerskapen, för svenska mästerskapen och UCIs internationella regler. Det enda jag hittar är att cyklist ska deltaga i segerceremonin iförd reglementsenlig tävlingsklädsel. Jag har hittills inte hittat att det förekommer sanktioner eller böter eller angivelse om ett speciellt belopp om man bryter mot detta. Kan nån länka upp till det om det finns?

Svart Karin Karlsson / Karin Svart sa...

Vore också tacksam om någon kunde länka, tack för allas sympati.
Hoppas att vi får en regeländring, om vi nu ens hittar regeln.

Surt att de även ändrar ifrån 500 kr i böter till 1000 kr och bli av med medaljen....

Lotta sa...

Innan jag hade betalat en spänn skulle jag be dem hänvisa till den text som ger dem rätt att göra det. Möjligen finns den, men jag skulle inte acceptera det bara så där. Speciellt inte från ett förbund och kommissarier som gång på gång visar att de INTE har koll på regelverket.