lördag 5 januari 2013

Peppe Eng slutar efter 22år

Peppe är nog en av de folkkäraste reportrarna och programledare i Sverige, jag själv har ju vuxit upp med Peppe i rutan. 

För mig är han förknippad med sporten men jag minns även småpratarna som han var programledare för. Sen har han ju varit med i diverse program som jag sett. 

Men det som är riktigt kul det är när man bygger upp en bild av en person av det man ser i rutan och sedan så får man tillfälle att prata med personen i fråga och inser att han är precis så som jag hade tänkt mig. 

Jag har träffat Peppe x antal ggr på jobbet och han är verkligen en super trevlig person. 
För er som håller på med plankutmaningen så kan jag ju säga att Peppe är grym på plankan, iaf om han inte ljuger om sin tid ;-) 
Han spelar ju tennis och golf och plankan är en grymt bra övning för dessa sporter och han åker ju även längdskidor. 
Ibland undrar jag nog om han inte tränar mer än mig...

Som alltid en glad Peppe
Foto: Privat

Hur som haver så går Peppe i pension och idag hyllas han med ett program om hans tid i rutan. 
22 år på TV4, så missa inte att slå på TV4 Sport klockan 17 Som ni förstår så har ju jag valt att ta vilodag idag, finns alldeles för mycket sport att roa sig med idag, först lite skidor, sen hockey och sedan programmet om Peppe. 
Imorgon får jag ta igen det med en cykeltur på 3-4 timmar.

Hur som haver så kommer jag sakna Peppe i rutan, men jag antar att han kommer dyka upp lite här och var ett tag till och har jag tur så kanske jag får bli slagen av honom i skidspåren....

  


3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Är inspirerande att följa din blogg med all träning, har själv ganska nyligen börjat att cykla vilket jag tycker är superkul även om jag är nybörjare. Min sambo är cyklist och har peppat mig : ).
Tränar ni ihop du och din kille eller ligger ni på olika nivåer?
Har du något bra tips till en nybörjare men som vill hänga med de som är lite snabbare : ) ?
Mvh Anneli

Svart Karin Karlsson / Karin Svart sa...

Hej Anneli.
Kul att du har hittat till cykelvärlden =)
Oavsett vilken nivå man ligger på så kan man alltid träna ihop, ni kan köra intervaller tillsammans där du kör efter din förmåga och din kille efter sin.
Sedan i vilan mellan intervallerna väntar ni in varandra.
Sen om du vill köra ett snabbare pass så kan du hänga med din kille när han kör ett lugnare pass och på så vis så hamnar ni kanske i ungefär samma tempo.

Sen för att även bli starkare, häng på de som är snabbare men var inte rädd för att bli avhängd, du kommer orka mer och mer för varje gång.
Men kom ihåg att variera dina pass och VILA!

Gör inte misstaget som jag gjorde som var att bränna på 300 mil på två månader för att jag tyckte att det var så fantastiskt kul. Är man inte van att träna så mycket så kommer lederna/muskelfästena att ta stryk.

Tänk igenom vad du vill åstadkomma med varje pass och kör effektivt!

Lycka till!! =)

Anonym sa...

Peppe är grym! han kommer vara saknad!
/Thomas