torsdag 21 februari 2013

Förändra ditt beteende - Bli lyckligare

Jag älskar verkligen citat och även hur människor tänker/beter sig.

Här kommer några tänkvärda citat

Om du möter en människa utan ett leende ge honom/henne ditt 
Kan man vara glad åt lite, har man mycket att vara glad åt. 
Den som fått ut mest av livet är inte den som levt längst, utan den som levt var minut.


Det här med glädje kära läsare det är faktiskt något vi kan välja och skapa runt omkring oss.

Nu ska jag ta några så enkla exempel där man kan välja glädje istället för att låta en hel kväll gå till spillo. Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om det här men väljer att göra det hyfsat kort (kan ju komma fler inlägg om det i framtiden).

Här kommer två exempel på tillfällen som jag har varit med om.

Den ena gången var när jag var på Ballbreaker med några vänner och körde 5 kamp (btw har du aldrig kört 3 eller 5 kamp så just do it, så himla kul!)

Ja som vi alla vet så finns det bra eller dåliga förlorare, det är inget fel med det, så länge det inte förstör en hel kväll!
För helt seriöst, bara för att du förlorar så behöver du ju inte vara grinig resten av kvällen?
Å ja, tro mig min vän var det. Helt onödigt. Jag var inte heller så bra men jag unnade istället de som vann den äran och ja jag var arg i någon minut sen hade jag riktigt kul igen.
Det gäller att välja. Vara sur en hel kväll eller vara sur i någon minut och sedan ha kul?

Jag vet även fler som kan bli småsura för mindre saker i hemmet och går sedan och är sura över det en längre tid och jag fattar verkligen inte VARFÖR? Varför ödsla tid och energi på att vara grinig istället för att vara glad och lycklig? Det går att välja glädje! (å ja misstolka inte detta nu, klart man får vara sur någon gång i livet, men det är sååååå många som är det i onödan).

I torsdags när jag åkte tunnelbana så blev jag riktigt glad, han som körde tåget var en riktigt rolig prick, han pratade när tåget stod still, önskade alla en bra alla hjärtans dag, skämtade lite och såg till att alla kom med, och jag kan ju säga som så att jag har ALDRIG sett så många le samtidigt på tunnelbanan, så länge jag åkte med tåget så var det snackisen i vagnarna...
Tänk att han med några få ord fick så många att le, helt fantastiskt.

Dagen därpå när jag åkte så tänkte jag på vilken skillnad det var mot dagen innan.
Nu när jag åkte så alla sammanbitna och trötta ut och förmodligen jag med.

Sen igår så lyckades jag kliva på tåget och det var den där rackarns trevliga killen som körde, visserligen så sa han typ samma sak som sist, men det gjorde absolut ingenting för jag och alla runt omkring log precis lika mycket som första gången.

Ett leende smittar, japp så är det. Tänk på det. Lev nu, var glad, tänk positivt.
Glädje föder glädje.

Så nästa gång ni går och bowlar eller dylikt, bli gärna arg om du förlorar men bli snabbt glad igen. Bowling blir man glad av, iaf jag =) Oavsett om jag vinner eller inte, för om inte annat så ger ju vinnaren lite av sitt leende ;-)
Å det är med ett leende som jag minns den där kvällen på ballbreaker.

(obs, på cykeltävling kommer jag att vara arg, men jag kommer vara glad sen och se det positiva i det negativa, vad kan jag göra bättre nästa gång osv. ist för att tänka i negationer).


Kom ihåg att det går att förändra ett beteende!

En person som ser världen på samma sätt när han/hon är 50 år som när han/hon var 20 år har slösat bort 30 år av sitt liv.Glädje enligt wiki
Glädje är ett känslotillstånd av tillfredsställdhet. När man är glad är man lycklig eller road, det är en positiv känsla. Människor uttrycker ofta glädje genom att le. Att välja glädje är möjligt. Ju mer medveten du blir desto lättare kan du skapa glädje i tillvaron. Du kan påverka ditt ego genom att ge och hjälpa. Det ger glädje. Enligt svenska glädjeforskare är givandet till ens omgivning en stark anledning till glädje.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Riktigt bra skrivet och det är något som alla bör tänka på varje dag. Alla som möter en och som tittar en i ögonen ger man ett leende vilket kan göra en människa glad en hel dag.

Anonym sa...

Jättebra skrivet! Det går att välja..fast när livet är tufft är det svårt att tänka så, när man förlorat ngn som varit en nära i många år,,/Lena