torsdag 9 september 2010

Mitt möte med en Kinesiolog

Idag hade jag fått en tid till en Kinesiolog. 


Kan väl erkänna på en gång att jag inte riktigt hade så jätte stor koll på vad de exakt gör, men jag hade hört att det skulle vara bra och tänkte att det kan vara värt att testa, för vanliga läkare har man ju tröttnat på.


Kommer dit och har som sagt inga speciella förväntningar över vad som ska hända. 
Det första vi gör är att vi scannar av kroppen, sjukt häftigt måste jag säga!!
Sedan går vi gemensamt igenom resultaten.


Man ser då en bild av en människa och alla organ och så är organen färgade i olika färger beroende på hur bra/dåligt man mår. Mår kroppen bra så skulle alla organ/muskler vara vita, vilket de inte var.


Snabbt konstaterade han att jag dricker alldeles för lite, och det är något som jag är medveten om men ändå skönt att få svart på vitt. 
Sedan så hade jag problem med höger njure och tarmarna (var även fler men kommer inte riktigt ihåg, man skulle nästan ha spelat in det, för det var grymt intressant att se allt, men min högra njure och tarmarna var sämst). 
Han visade jätte mycket saker om min kropp på vad jag hade brist på  m.m 
Vilket resulterar i att min kropp inte fungerar som den ska, han visade hur dåligt tryck jag hade ner i mina ben och konstaterade att det inte var så konstigt att jag hade ont, även att jag hade problem med mina smalben/skenben, vilket verkligen stämmer (hade inte nämnt det för honom), jag har nämligen varit och gjort tryckmätningar på mina ben 2ggr och även varit till läkare, men de har inte kunnat lösa min problem med benen, jag får nämligen sjukt ont när jag går fort eller springer, så jag kan tyvärr inte springa. Läkaren trodde att jag hade kompartmentsyndrom, men det hade jag ju tydligen inte, och sen har det inte hänt så mycket mer på den vägen. 


Efter att vi gått igenom alla svaren som programmet visade så var det dags att lägga sig på behandlingsbänken.
Måste ju säga att detta var något helt annorlunda mot vad jag trodde man skulle göra, det var verkligen sjukt intressant att se hur kroppen fungerar!!! 
Han ställde frågor till kroppen och la handen på olika ställen för att kolla vart det var jag hade problem och vad jag skulle göra för att bli av med dem. 
Jag fick sträcka upp min arm och han la sedan tyngd på och jag skulle försöka hålla i mot och på så sätt så såg man på vilka ställen man var stark/svag och kan kollade även vad kroppen behövde för att bli bra.


Det är verkligen svårt att förklara hur detta gick till utan att röra ihop allting, eftersom det var min första gång så har jag själv rört ihop allting i huvudet, så mycket nytt som ska in och man kommer inte ihåg allting. 
När han gjorde vissa saker så kollade han om jag sedan var spänd eller mjuk i axlarna/nacken och om jag var mjuk så var det rätt. Han gjorde vissa tecken och kollade min styrka och sedan kände han på axlarna, helt sjukt måste jag säga att det var. För först så var man stenhård när han gjorde på ett sätt och så gjorde han på ett annat och då var man helt mjuk. Riktigt fascinerande.


Som sagt jag önskar att jag hade spelat in allt eller haft lite bättre minne för att kunna återberätta allting. 
Hur som haver så var det sjukt intressant och det ska bli spännande att se vad detta kommer att ge mig och det ska bli intressant att se om man känner någon skillnad. 


Jag fick 3 akupunkturnålar och en del tabletter som jag ska äta i x antal veckor. 
Nålarna måste ha gjort ganska stor påverkan på mig, för när jag kom hem så var jag så trött så jag dog bokstavligt i sängen och sov 3 timmar, vilket jag inte har gjort på år och dar.. 
Ser fram i mot kommande veckor och hoppas verkligen att detta hjälper mig =)


2 av 3 nålar som ska sitta i 7dagar


  

2 kommentarer:

Martin S. sa...

Intressant! Kanske skulle man själv testa något sånt här. Var gick du?

Hoppas allt ordnar till sig :)

Svart Karin Karlsson / Karin Svart sa...

Det var sjukt intressant, jag gick hos www.kilman.nu
Men som sagt, de löste ju inte mitt specifika problem med benet, men genom alla tabletter m.m så blir det säkert bra med tiden =)