söndag 17 oktober 2010

Mitt grundbeteende och anpassat beteende

Idag har jag tagit en liten promenad och jag körde även lite styrketräning.


Idag blev det
Biceps/Triceps, Bröst/Rygg och ett avslut med 180 Russian Twist (ej på pilatesboll utan sittandes på matta) och 5kg viktplatta...

Imorgon börjar jag ju som sagt skolan, och ja, jag är sjukt nervös.

I måndags så var jag även på ett föredrag som var baserat på pusslet Disk, 
en analys som beskriver ditt sätt att kommunicera med och relatera till din omgivning.


Utifrån att ha besvarat frågorna i pusslet så fick man fram att så här är mitt grundbeteende:

Jag är en stabil och pålitlig person med uttalande sociala förmågor och med en säkerhet och vilja att ta initiativ, som är ovanliga i sociala stilar.
Jag vill samtidigt gärna känna mig fri och obunden. Jag går därför helst mina egna vägar och föredrar att ta eget ansvar för mina handlingar. Kombinationen av tålamod och bestämdhet ger mig förmåga att uppnå resultat, men jag kan också noga väga olika möjligheter innan jag fattar ett slutgiltigt beslut. Min starka känsla av oberoende gör att jag är beredd att stå upp för mina egna värderingar och beslut och samtidigt försvara mina åsikter. Denna underliggande ton av beslutsamhet och bestämdhet blir mer framträdande när jag befinner mig i svåra och krävande situationer.


Att kunna upprätthålla en viss kontroll över min tillvaro är viktigt för mig. Jag är social och tycker om att arbeta tillsammans med andra. Det behöver dock inte handla om direkt samarbete, utan mer om att ha andra personer omkring mig. I t.ex. en arbetsgrupp eller ett team är jag gärna den som tar ledningen. Jag har vanligen också det självförtroende som gör att jag känner mig bekväm med främlingar och i nya och obekanta situationer. 


Personlig framgång och uppskattning är viktigt för mig, men jag har också en öppenhet och ett tålamod med andra, som gör de självhävdande dragen mindre framträdande hos mig. 


Mitt anpassade beteende blev följande:


Det allmänna mönstret i min profil är sannolikt det mest effektiva när det gäller relationer till andra vid mening. Jag har lätt att umgås otvunget med andra och min lättsamma natur gör att jag känner mig komfortabel även med personer jag inte känner. Jag är ofta övertalande och charmerande. Stabiliteten i min profil gör att jag också har förmåga till avspänt lyssnande när situationen så kräver. Vanligtvis har jag också ett sympatiskt öra för andra och en beredskap att om möjligt hjälpa till att lösa deras problem. Du kan då vara något mer passivt mottagande av andra tankar och känslor.


Jag intresserar mig gärna för personliga saker och har förståelse för andra. Jag motiveras av sociala kontakter och uppskattar andras stöd och gillande. Känslor är det som styr mycket av mina kontakter med andra och jag har en mycket god kommunikationsförmåga. Jag kan inte bara förmedla mitt eget budskap utan också lyssna på andra åsikter. Jag har oftast ett säkert uppträdande och är samtidigt varm och vänligt mot min omgivning. Min obesvärade stil och äkta intresse för andras tankar och känslor gör att de gärna vänder sig till mig för råd och stöd. 


Trots att detta otvetydligt är styrkor, så har jag en tendens att överbetona den sociala sidan i min natur. Jag kan vara mindre intresserad av produktivitet och effektivitet och ibland vara direkt negativ till sådant, särskilt om jag upplever att dess mer formella aktiviteter står i konflikt med en positiv relation till andra.

Ja, vad säger man, mitt grundbeteende och anpassade beteende är inte så jätte olika, min dominans är mindre i mitt anpassade beteende än i mitt grundbeteende....

Men tydligen så är jag ju en väldigt social person så jag borde kanske inte vara så nervös inför morgondagen..
Då jag ska lära känna mina 25 nya "klasskamrater".....

3 kommentarer:

Matilda sa...

Det kommer gå galant imorgon! Så underbar som du är så vem kommer inte vilja prata med dig? <3 Och av bilden att döma så är du en übercooling dessutom!
Lycka till imorgon!!

Lasse sa...

Nä precis du har inget att vara nervös över för de kommer gå så bra så ska du se...

Svart Karin Karlsson / Karin Svart sa...

Jag överlevde ;-)