onsdag 3 augusti 2011

Falun Tour etapp 2 =Väggen

Idag var det andra etappen av Främby Udde Falun Tour, etappen idag var på 10 mil.

Började med att rulla till start, ca: 5 km och konstigt nog så kände jag inte alls av något i benen, de kändes till och med bättre än gårdagen, men dock inte så bra så att jag har något tryck i dem.

Det var master ut och idag var den på ca: 12 km, lyckas alltid lägga mig långt fram på den och idag så låg jag och Osterman längst fram, imorgon blir det verkligen ändring på det!! Sjukt onödigt att ligga och ta vind när man inte är i form!

Mastern släppte och när snabbklungan hade svischat förbi med bla Osterman, Oskar Ekman och dagen till ära Leif Dahlander så kom det upp två Växjö cyklister, visste sedan gårdagen att de trampade på bra, en av Eskilstuna killarna låg också med och tre andra ifrån gårdagens grupp så jag tänkte att ja, vad fan jag försöker hänga på så gott jag kan, vet att jag kommer bli avhängd hyfsat snabbt.

Gruppen på ca: 7 personer snurrade på bra och jag försökte hjälpa till med någon förning, men insåg snabbt att jag kommer dö, la mig sist och försökte slita mig kvar, det var rätt jobbigt. TACK till er som drog! =)

Efter 36 km flög jag av. Lagom vid 40 km så var det depå, och så himla underbart att jag enbart ser detta som en träningsvecka, så jag fortsätter med stopp i depåer och fyllde sportdrycken som var på väg att ta slut.

Idag var det sjukt varmt, hade snitt på 27° och det var strålande sol!

Efter depån så låg jag själv tills jag skulle komma tillbaka till samma depå (kom in på samma väg igen), jag låg själv i drygt 45 km och då tog jag det väldigt lugnt och behagligt.
Var ett parti med asfalt som var grymt segrullat och motvinden var inte heller så kul.

Men att ligga själv gjorde mig inte alltför mycket, kan vara riktigt skönt ibland, man hinner tänka en massa och njuta av naturen, men max två mil hade nog räckt.
Ensamt


Väl tillbaka i depån så droppade det in cyklister och vi var 5 som gav oss iväg de sista två milen in emot mål, efter en mil så var jag död, väggen igen. (2 ggr på 3 dagar)
Insåg att jag hade ätit alldeles för dåligt och det stack i hela kroppen, riktigt obehagligt måste jag säga.

Låg själv sista milen in till mål och hade totalslut på energi. Trodde aldrig att jag skulle komma i mål :P

Sista milen var det 213 höjdmeter på och att cykla där väggad var inte så skoj, MEN solen sken och när jag kom till mål så låg det glada cyklister på gräset och njöt av solen =)
Vet att det var fler som mötte väggen idag och det är inte så konstigt med tanke på värmen osv.

Så imorgon blir det mer övning på att äta.

Fick ihop 766 höjdmeter på 99,26 km

Innan start  • 12 km (master) - 28,6 km/h - 39 höjdmeter
  • 24,38 km (med grupp) - 34,5 km/h - 158 höjdmeter
  • 43,65 km (ensam och tog det lugnt) - 27,7 km/h - 277 höjdmeter
  • 9,04 km (med grupp) - 28 km/h - 79 höjdmeter
  • 10,09 km (VÄGGAD!!!!) - 19,2 km/h - 213 höjdmeter
Idag kom en cyklist ifrån Norberg först över mållinjen, sen Leif Dahlander ifrån Brudpiga, Lars ifrån CK Valhall, Oskar Ekman CK08 och sen Osterman VCT.

På kvällen var jag och Osterman över till Oskar Ekman på lite mat, sjukt trevligt!! 

Men innan så var det tydligen cykelsovning för Ostermans del... 
2 kommentarer:

osterman sa...

Det är viktig med återhämtning, speciellt efter att man har väggat... =)

Svart Karin Karlsson / Karin Svart sa...

True true true