tisdag 1 november 2011

Benstyrka

Igår så var det styrketräning ben som stod på schemat.

Min vän Osterman ville hänga med och köra så vid 14:45 möttes vi upp och sedan var det fokus på ben som gällde.

Började i smithmaskinen med knäböj, startade på 75 kg (tror stången väger 15kg) och avslutade på 95 kg, det dumma är att det är min rygg som inte pallar. Mina ben orkar mer men jag känner ryggen och det är viktigt att man kan ha en bra hållning övningen igenom så att man inte skadar sig, så jag kände mig inte speciellt trött i benen. 
Knäböj


Sedan blev det lite vadpress, sen benpress. 

I benpressen så blev det 160 kg x 6 x 4 för min del, och här känner jag av baksidalår, då jag är kort i musklerna. Så tyvärr kan jag inte bomba på här heller så att mina ben blir trötta... Suck... 

Benpress


Så efter det blev det knäböj igen men med fristång och jag breddade placeringen av fötterna så att det tar lite annorlunda på musklerna. 

Knäböj

Sen avslutade jag med benspark för att försöka få mina muskler trött, men tror inte att jag lyckades där heller.

Benspark


Oj nu låter det säkert som om jag klagar massor, jag var nöjd med passet! Då jag gjorde det jag skulle göra, men besviken på att jag inte har den corestyrkan som behövs för att trötta ut mina ben.

SÅ mina kära läsare, nu ska jag gå och köra lite coreträning och även rörlighet så att jag kan få ut max av passen en vacker dag. 
6 kommentarer:

Torbjörn de Jager sa...

Roligt skrivet och bra kört

Anonym sa...

Jag tycker du lassar på bra trots kort muskel i baksida lår ;) Åh nu blir jag motiverad att själv pumpa musklerna hehe.. Duktiga tjej!

Marika sa...

Bra pass. Smithstänger brukar väga 30 kg(!!!) men den du körde på kan ju vara annorlunda. Kolla det. Kul med 15 kg bonus bara sådär ;)

Svart Karin Karlsson / Karin Svart sa...

@ Tack Tobbe!

@Linda, tack gumman, vi får pumpa ihop någon dag!!

@Marika, oh då skulle jag ju bli överlycklig om det vore så =)

Anonym sa...

Smith-stång har normalt balansmotvikter (ungefär som hissar) inne i ställningen och väger "bara" runt 7-10 kg. Skulle man plocka loss stången skulle den nog väga 20-25 kg, men motvikterna minskar det en hel del.

Jag har samma problem med att benen klarar mer än den omgivande muskulaturen. Redan vid ca 50-60 kg säger min rygg stopp.

Svart Karin Karlsson / Karin Svart sa...

Hej Anonym, hade precis den där diskussionen med en på gymmet och vi kom fram till ungefär samma sak och funderar även på att försöka väga den någon gång med vikt på. Då den utan vikt är super lätt och med vikt känns den betydligt mycket tyngre.
Men som du säger så låter 7-10 kg mer rimligt än 25-30 när den har dessa motvikter.

Lite synd det där att det tar så mycket på ryggen, tur att benpressen finns ;-) Även om den också tar på cormuskulaturen, men dock inte lika mycket.
Eller så får vi helt enkelt bygga oss ett par rediga ryggar innan vi bombar i smithen ;-)