tisdag 29 maj 2012

Ska polisen tjäna 20 milj på cyklister?

Så här hoppas jag hela SubXX Team Naturelle kan cykla.. 

Å btw sjukt trött på allt som skrivs i tidningar kring olyckor med cyklister.

HALLÅ VI LIGGER PÅ RULLE!!! Hur f*n kan de bötfälla cyklister för att ligga för nära varandra, vilka klubbar lär inte ut att man ska ligga på rulle? 

Vad var de de skrev, 2000 per cyklist i böter, tänk vad rik Svenska polisen kan bli om de ställer sig på motionslopp och böterfäller alla som ligger förnära... 

Tänk VR, 10 000 personer ligger på rulle det blir 20 000 000 kr, grattis ni blir stenrika på köpet men kommer iaf inte fatta vad cykling handlar om!! 

1 kommentar:

osterman sa...

Det vore naturligtvis väldigt opraktiskt för cyklister om det skulle anses att "ligga på rulle" inte är säkert.

"Trafikförordning (1998:1276), 3 kap. Bestämmelser för trafik med fordon ...
2 § Avståndet till ett framförvarande fordon skall anpassas så att det inte finns risk för påkörning om det saktar in eller stannar. Avståndet skall också anpassas så att andra trafikanters omkörning underlättas."

Vilket jag tolkar som att det är helt ok att "ligga på rulle" så länge man håller lämpligt avstånd, är uppmärksam osv. Vilket man alltid ska vara, inget konstigt där.

Sedan finns det lite annat att kombinera med så som att man måste kunna stanna "... framför varje hinder som går att förutse".

Så vi är helt klart på gränsen när det gäller cykling i grupp.


Angående din rubrik som blev lite missvisande (annars hade nog polisen varit väldigt aktiv med att bötfälla): http://www.trafikverket.se/Privat/Resan-och-trafiken/Din-resa/Trafiksakerhetskameror/Fragor-och-svar-om-trafiksakerhetskameror/Fragor-och-svar-om-trafiksakerhetskameror---utredning/Vart-gar-pengarna-fran-boterna/