måndag 16 augusti 2010

Träningsvärken uteblev och Snart börjar allvaret med kosten

Jag hade hoppats på att få ordentlig träningsvärk idag efter cykelturen igår på 190km, eftersom det var ett tag sedan jag cyklade och mina ben kändes verkligen ur form och det gjorde bra ont i dem.

Men jag känner ingenting, förutom pyttelite i rumpan när man går i trappor och jag som älskar träningsvärk! Tycker det är så himla skönt när man verkligen känner att man arbetat hårt med kroppen.

Om jag minns rätt så har jag nog aldrig fått träningsvärk efter cyklingen, förmodligen så tar jag väl i alldeles för klent :-(
______________________________________________________

Nästan vecka så ska jag börja ett av mina delmål som är att gå ner 6 kg innan jul.
Jag har tänkt att jag ska små starta lite denna vecka, just för att det inte ska bli allt för stor omställning.
Men det var svårt första dagen på jobbet att hålla sig ifrån coca cola......
Eftersom jag gick upp tidigt igår och la mig hyfsat sent så var det ju inte allt för bra förutsättningar för att lyckas hålla mig ifrån allt onyttigt, så vilken tur att jag har en vecka på mig att trappa ner.


Har även gått med i Krutgubbens ( http://www.krutgubben.net ) Godis- och Kaklöfte, som startar den 23/8 där följande saker är förbjudna, Godis, Naturgodis (förutom nötter), Glass, Läsk
Kakor, bakverk m.m. som innehåller socker. 
Kommer bli en tuff utmaning, men jag kan trösta mig med att det ännu finns goda färska jordgubbar, och blandar man det med kesella så är det faktiskt godare än godis och kakor. Det svåraste kommer nog bli coca colan, eftersom jag dricker den mest för att bli pigg, men får väl kanske ta och lära mig att dricka kaffe istället ;-)

No more of this shit7 kommentarer:

Cykelbloggar sa...

Hallå Karin, för att du inte skall bryta ihop helt så måste du ha en dag som du får äta lite godis eller annat sött, för att leva som en asket hjälper dig inte. =)

Att får träningsvärk av cykling har även jag svårt att få, OK nu har jag en sjukdom som visar sig genom att jag är _mycket_ överrörlig, men efter att jag kört backintervaller eller tävlingsliknande fartlekar så kan benmusklerna vara lite "stumma" dagen efter, men aldrig värk som efter en skidtur på vintern.

Lycka till!

Mvh
Fritz / Cykelbloggar

Svart Karin Karlsson / Karin Svart sa...

Sant, men det går ju att äta andra saker så som dip med grönsaker istället för godis och sedan kommer jag ha en "skräp" dag med maten istället och unna mig en kebabtallrik, hamburgare, pizza... Men försöka hålla godis nivån så låg som möjligt.

Överrörlig skulle jag också behöva vara då jag är stel som en pinne...
Tur att man snart får kliva in på gymmet och få känna på riktig träningsvärk, för skidor vågar jag mig inte på, rädd för att inte lyckas med att svänga i backarna och hamna i skogen :P

Matilda sa...

Låter bra!
Skippa sånt där och ha en dag i månaden som du kan få äta skräp istället!

Martin S. sa...

Schysst att du är i så god form ändå att du knappt får träningsvärk efter 19 mil.

Jag håller mig så långt borta från pizza, bakverk och sånt som möjligt - men ibland måste man ändå äta lite godis, snacks och dricka en kall eller två :-)

Svart Karin Karlsson / Karin Svart sa...

Matilda- Precis så jag tänkt.

Haha Martin, god form är jag verkligen inte i... Den sämsta form jag haft någonsin (känns det som iaf)...
Hmm.. Snickers är ju rätt bra när man cyklar om inte annat ;-)

Stålmusen sa...

Hörde av Krutis att du gått med i kak osv-löftet.
Bravo!! Har gjort detsamma själv. Visst kommer det att bli tufft, men det blir kul att se vad det kommer att ge tillsammans med bra träning.
Man får se det som en kul ? grej. Även bra träning för psyket när man lääääääängtar efter en kall cola eller varför inte en kall trocadero.
Lycka till!!

Svart Karin Karlsson / Karin Svart sa...

Tack!
Ja det kommer bli en härlig utmaning och jag hoppas det kommer ge bra resultat!
Önskar dig lycka till, vå får sporra varandra under loppets gång =)